topBanner
Griekse yoghurt met geroosterde druiven

Griekse yoghurt met geroosterde druiven

Met krokant rozijnenbrood en citroentijm

Lees meer

Citroentijm heeft een subtiele tijmsmaak met een ondertoon van, jawel, citroen. Door de rode druiven in dit dessert te roosteren, krijgen ze een rijke, zoete smaak die goed tot zijn recht komt in combinatie met de frisse Griekse yoghurt en citroentijm.

Allergenen :Glutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
2
4
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
2
4

tl

Verse citroentijm

el

Rode pitloze druiven

Bruin rozijn-walnootbroodje

(BevatGlutenbevattende granen, Noten)

Biologische Griekse yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

Honing

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))
Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2042 kJ
Energie (kcal)488 kcal
Vetten16.0 g
waarvan verzadigd8.2 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers54.7 g
Vezels5 g
Eiwitten11 g
Zout0.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ris de blaadjes van de takjes citroentijm. Meng in een ovenschaal de rode druiven met de honing en de citroentijm. Rooster de druiven 15 minuten in de oven.

2

Smelt ondertussen de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Snijd het rozijnenbrood in de lengte doormidden, en vervolgens in kleine blokjes. Bak de blokjes rozijnenbrood in de koekenpan in 10 – 12 minuten krokant.

3

Verdeel de Griekse yoghurt over de kommetjes of glaasjes en strooi het rozijnenbrood erover. Garneer met de geroosterde rode druiven.