
Gigli met vegetarische gehaktballetjes
in tomatensaus met champignons en wortel
De Vegetarische Slager is jarig! Dit vieren we de hele maand oktober met recepten waarin vegetarisch vleesch een glansrol heeft én een winactie. Zet bijvoorbeeld deze gigli met vegan gehaktballen op tafel en maak kans op een Veggie HelloFresh Box en Kakelverse limited edition items. Kies dit recept en word één van de geluksvogels!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
90 gram
Gigli
(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Eieren, Mosterd)
5 stuk(s)
Gehacktballetjes van de Vegetarische Slager
(Bevat Haver, Soja, Tarwe, Gerst Kan bevatten Mosterd, Selderij)
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Wortel
65 gram
Champignons
100 gram
Passata
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
25 gram
Geraspte Italiaanse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
15 ml
Basilicumcrème
Zelf toevoegen
½ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
1.5 el
Olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de pasta. Was of schil de wortel en snijd de wortel in kleine blokjes. Snijd de champignons in plakjes. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de champignons en wortel toe en bak 3 - 4 minuten al roerend.

Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan met water en kook de pasta, afgedekt, in 8 - 10 minuten gaar (zie Tip). Giet af, maar bewaar 50 ml per persoon van het kookvocht en houd de pasta afgedekt warm in de pan.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Voeg vervolgens de ui toe en bak 3 - 4 minuten mee, of tot de ui zacht is.

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de vegan gehaktballetjes in 5 - 6 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur, voeg voorzichtig 1 el water per persoon toe aan de pan en bak 1 minuut mee zodat de vegan gehaktballetjes het water opnemen. Zet het vuur uit en houd de balletjes afgedekt warm in de pan.

Voeg ondertussen de knoflook en Siciliaanse kruiden toe aan de pan met groenten en bak 1 minuut mee. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg de passata toe en kook 2 - 3 minuten mee. Voeg het kookvocht van de pasta toe en kook nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Meng de pasta door de saus. Verdeel de pasta met saus over diepe borden. Serveer de vegan balletjes erbovenop en garneer met de geraspte kaas. Besprenkel met de basilicumcrème.