Gigli met vegetarische gehaktballen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Gigli met vegetarische gehaktballen

in tomatensaus met champignons en wortel

Labels:
Extra groente
Familie
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Haver
Soja
Gerst
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Gigli

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Eieren, Mosterd)

5 stuk(s)

Gehacktballetjes van de Vegetarische Slager

(Bevat Haver, Soja, Tarwe, Gerst Kan bevatten Mosterd, Selderij)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Wortel

65 gram

Champignons

100 gram

Passata

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

40 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1.5 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3914 kJ
Energie (kcal)935 kcal
Vetten45 g
waarvan verzadigd12.2 g
Koolhydraten86.7 g
waarvan suikers15.3 g
Vezels16.3 g
Eiwitten39 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan of grote koekenpan
Koekenpan met deksel

Instructies

1

Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de pasta. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Was of schil de wortel en snijd in de lengte in vieren en snijd vervolgens in dunne plakjes. Snijd de champignons in plakjes. 

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

2

Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan met water en kook de pasta, afgedekt, in 8 - 10 minuten gaar (zie Tip 1). Giet daarna af, bewaar 50 ml per persoon van het kookvocht en houd de pasta, afgedekt, warm in de pan.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

3

Verhit ondertussen 1 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de champignons en wortel toe en bak, al roerend, 2 - 3 minuten. Voeg vervolgens de ui toe en bak 3 - 4 minuten mee, tot de ui zacht is geworden.

4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel en bak de gehaktballen in 5 - 6  minuten rondom bruin. Voeg in de laatste minuut 1 el water per persoon toe aan de pan en laat de gehaktballen het water opnemen. Zet het vuur uit en houd de balletjes, afgedekt, warm in de pan. 

5

Voeg ondertussen de knoflook en Siciliaanse kruiden toe aan de pan met groenten en bak 1 minuut mee. Blus af met 1 tl balsamicoazijn per persoon. Voeg de passata toe en laat 2 - 3 minuten meekoken. Voeg het kookvocht van de pasta toe en kook nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

6

Meng de pasta door de saus. Verdeel de pasta met saus over diepe borden. Werk af met de vegetarische balletjes en de geraspte kaas. Besprenkel met de basilicumcrème.