Gevulde portobello met geitenkaas en walnoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gevulde portobello met geitenkaas en walnoten

Gevulde portobello met geitenkaas en walnoten

met gebakken aardappeltjes, cherrytomaten en paprika

Portobello zit vol met vitamine B2 en is daarom zeer geschikt als vleesvervanger. Je serveert hem vandaag met geitenkaas en honing.

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Aardappelen

½ takje(s)

Verse rozemarijn

½ stuk(s)

Ui

65 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Portobello

40 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2510 kJ
Energie (kcal)600 kcal
Vetten28.7 g
waarvan verzadigd9.2 g
Koolhydraten64.4 g
waarvan suikers8.4 g
Vezels15.7 g
Eiwitten18.7 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Ovenschaal

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ris de blaadjes van de rozemarijntakjes en snijd fijn. Snijd de ui in ringen. Halveer de rode cherrytomaten. Snijd de paprika in blokjes. Was de aardappelen grondig en snijd in lange smalle partjes.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de aardappelen met de rozemarijn, peper en zout, afgedekt, 30 - 35 minuten. Haal de laatste 15 minuten het deksel van de pan.

Tip: Zet het vuur eventueel hoger om de aardappelen sneller te garen. Let dan wel goed op dat de aardappelen niet verbranden en schep regelmatig om.

3

Leg de portobello met de open kant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Vul de portobello met de geitenkaas en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de honing over de portobello met geitenkaas. Bak 18 – 20 minuten in de oven.

Weetje: Wist je dat verse geitenkaas minder zout bevat dan gewone kaas? De perfecte vervanger voor een zoutarm dieet dus.

4

Meng ondertussen de cherrytomaten, ui en paprika in een ovenschaal. Besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Zet de ovenschaal de laatste 15 minuten in de oven bij de portobello.

5

Strooi 5 minuten voor het einde van de baktijd de walnootstukjes over de portobello.

6

Verdeel de aardappelen en portobello over de borden. Schep de ovengroenten ernaast. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

Weetje: Paddenstoelen, waaronder portobello's, zijn rijk aan vitamine B2. Deze vitamine houdt je energie op peil en zit vooral in dierlijke producten. Eet je vaak vegetarisch of veganistisch? Kook dan regelmatig met champignons of andere paddenstoelen om een tekort te voorkomen.