Gevulde kastanjechampignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gevulde kastanjechampignons

Gevulde kastanjechampignons

met geitenkaas en zelfgemaakte kruidenroomkaas

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Voor deze simpele hapjes vul je kastanjechampignons met romige kaas, heerlijk zoete honing en krokante walnootstukjes. Serveer ze bij de borrel - of als voorgerecht!

Labels:
Recept
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

375 gram

Kastanjechampignons

10 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1595 kJ
Energie (kcal)381 kcal
Vetten30.7 g
waarvan verzadigd16.9 g
Koolhydraten5.5 g
waarvan suikers2.7 g
Vezels3.5 g
Eiwitten19.4 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Keukenpapier
Kom
Serveerschaal

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Veeg de kastanjechampignons schoon met keukenpapier. Verwijder de steeltjes van de champignons en snijd fijn.
  • Snijd de bieslook en bladpeterselie fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignonsteeltjes 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
2
  • Meng ondertussen in een kom de roomkaas met de bieslook, bladpeterselie, knoflook en de helft van de geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de helft van de gebakken champignonsteeltjes toe en meng goed door de roomkaas.
  • Vul de helft van de kastanjechampignons met het roomkaasmengsel en verdeel de overige geraspte kaas erover. Druk de vulling indien nodig aan met de bolle kant van een lepel.
3
  • Vul de andere helft van de kastanjechampignons met de overige champignonsteeltjes en de geitenkaas. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de walnootstukjes over de champignons met geitenkaas.
  • Bak alle gevulde champignons 8 - 10 minuten in de oven.
4
  • Besprenkel de champignons met geitenkaas met de honing.
  • Serveer de gevulde champignons op een serveerschaal.