.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Kipgehakt met mediterrane kruiden
150 gram
Broccoli
50 gram
Kruidenroomkaas
(BevatMelk (inclusief lactose))50 gram
Geraspte belegen kaas
(BevatMelk (inclusief lactose))½
Bladerdeeg
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenMelk (inclusief lactose))3 stuk(s)
Pruimtomaat
5 gram
Verse bieslook
1 stuk(s)
Olijfolie
1 el
Witte balsamicoazijn
1 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwarm 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak het kipgehakt los in 3 - 4 minuten, het kipgehakt hoeft nog niet helemaal gaar te zijn. Giet het kipgehakt af.
Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in hele kleine roosjes en de steel in blokjes. Meng in een kom de broccoli, kruidenroomkaas, geraspte kaas en het kipgehakt.
Rol het bladerdeeg uit en leg op een bakplaat met bakpapier. Snijd de zijkanten in, maar laat de binnenste strook heel. Beleg deze strook met de broccolivulling. Vouw vervolgens de ingesneden zijkanten naar binnen toe over de vulling heen. Bak het gevulde bladerdeeg 20 - 25 min in de oven.
Snijd de tomaten in dunne partjes. Snijd de bieslook fijn.
Maak in een saladekom een dressing van per persoon 1/2 el witte balsamicoazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de bieslook en de tomatenpartjes met de dressing.
Snijd voor ieder een stuk van het gevulde bladerdeeg af en serveer met de tomatensalade.