Gevuld bladerdeeg met kipgehakt en broccoli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gevuld bladerdeeg met kipgehakt en broccoli

Gevuld bladerdeeg met kipgehakt en broccoli

met kruidenroomkaas en een tomatensalade

.

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Kipgehakt met tuinkruiden

60 gram

Broccoli

25 gram

Kruidenroomkaas

25 gram

Geraspte belegen kaas

1 roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

1.5 stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Verse bieslook

Zelf toevoegen

½ el

Witte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)793 kcal
Energie (kJ)3318 kJ
Vetten58 g
waarvan verzadigd24 g
Koolhydraten29 g
waarvan suikers7 g
Vezels3.5 g
Eiwitten34 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Kipgehakt bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwarm 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak het kipgehakt los in 3 - 4 minuten, het kipgehakt hoeft nog niet helemaal gaar te zijn. Giet het kipgehakt af.

Tip: Het kipgehakt gaat straks in het bladerdeeg en mag daarom niet te vochtig zijn. Giet het dus goed af.

Broccoli snijden
2

Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in hele kleine roosjes en de steel in blokjes. Meng in een kom de broccoli, kruidenroomkaas, geraspte kaas en het kipgehakt.

Bladerdeeg vullen
3

Rol het bladerdeeg uit en leg op een bakplaat met bakpapier. Snijd de zijkanten in, maar laat de binnenste strook heel. Beleg deze strook met de broccolivulling. Vouw vervolgens de ingesneden zijkanten naar binnen toe over de vulling heen. Bak het gevulde bladerdeeg 20 - 25 min in de oven.

Tip: Om een mooi glimmend laagje aan de bladerdeegvlecht te geven, kun je het deeg voor het bakken met een kwastje insmeren met melk.

Snijden
4

Snijd de tomaten in dunne partjes. Snijd de bieslook fijn.

Salade maken
5

Maak in een saladekom een dressing van per persoon 1/2 el witte balsamicoazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de bieslook en de tomatenpartjes met de dressing.

Serveren
6

Snijd voor ieder een stuk van het gevulde bladerdeeg af en serveer met de tomatensalade.