Gevulde aubergine met parelgerst en yoghurt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gevulde aubergine met parelgerst en yoghurt

Gevulde aubergine met parelgerst en yoghurt

Dit recept met deze vegetarische, gevulde aubergine uit het Midden-Oosten is pittig door de harissa, maar wordt weer mil-der door de tomaat en de yoghurt. De parelgerst zorgt voor een lekkere bite. Dit gerecht bevat veel verschillende smaken en structuren.

Labels:
Pittig
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Parelgerst

(Bevat Gluten)

½ tl

Harissa

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Zoete aardappel

1 stuk(s)

Tomaat

1 tl

Gemalen korianderzaad

2 takje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

2 el

Naturel yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

225 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)591 kcal
Energie (kJ)2473 kJ
Vetten17 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten99 g
waarvan suikers0 g
Vezels21 g
Eiwitten14 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Bakplaat
Bakpapier
Kom

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon in een pan met deksel, voeg de parelgerst toe en kook, afgedekt, 25 minuten. Giet daarna, als dat nodig is, af en roer de helft van de harissa erdoor (let op! De hoeveelheden van harissa zijn in theelepels aangegeven).

Snijd het vruchtvlees
2

Breng in een andere pan met deksel 200 ml water per persoon met een snufje zout aan de kook voor de aubergine. Snijd de aubergine in de lengte doormidden en snijd vervolgens het vruchtvlees kruislings in zonder het vel door te snijden. Kook de aubergines, afgedekt, 5 -7 minuten voor in de pan met deksel.

Leg de gesneden groente op een bakplaat
3

Snijd de ui in halve ringen. Snijd of pers de knoflook fijn. Schil de bataat en snijd in blokjes van ½ - 1 cm. Snijd de tomaat in blokjes. Leg de gesneden groente op een bakplaat met bakpapier en meng met het gemalen korianderzaad en het grootste deel van de olijfolie. Voeg peper en zout naar smaak toe.

4

Leg de aubergine met de platte kant naar beneden tussen de groenten op de bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie. Bak 20 minuten in de oven. Voeg daarna de gesneden groenten toe aan de parelgerst.

Maak de saus in een kom
5

Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn en maak in een kom een saus van de yoghurt, de helft van de krulpeterselie en de overige aanbevolen harissa. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer met de overige parelgerst en bataat
6

Verdeel de aubergine over de borden en druk het vruchtvlees wat in, zodat er een kommetje ontstaat. Vul de aubergines met de bataat en parelgerst en garneer met de yoghurtsaus en overige krulpeterselie. Serveer de overige parelgerst en bataat ernaast.