topBanner
Linzensalade met feta en zoete aardappel

Linzensalade met feta en zoete aardappel

met cherrytomaten en citroendressing

Lees meer

Dankzij de zoete aardappel en linzen is deze maaltijd een goede bron van vezels, die helpen bij het op peil houden van je bloedsuikerspiegel en zorgen voor een gevuld gevoel. De zoete aardappel of bataat is officieel geen aardappel, maar een groente. Hij bevat niet alleen meer vezels maar ook meer vitaminen, mineralen én koolhydraten dan de aardappel.

Labels:Veggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

80 gram

Groene linzen

600 gram

Zoete aardappel

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Rode cherrytomaten

100 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Citroen

5 gram

Verse bladpeterselie

60 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

4 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3962 kJ
Energie (kcal)947 kcal
Vetten44.0 g
waarvan verzadigd10.9 g
Koolhydraten102 g
waarvan suikers31.6 g
Vezels18 g
Eiwitten25 g
Zout1.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Bakplaat
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de groene linzen 25 – 30 minuten, afgedekt, op laag vuur. Giet daarna af. Snijd de zoete aardappel ondertussen in halve plakken van 1 cm dik. Verdeel de aardappel over een bakplaat met bakpapier en meng met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de aardappel 25 – 35 minuten in de oven, of tot hij goudbruin is.

2

Snipper ondertussen de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de cherrytomaten. Snijd de feta in 3 repen per persoon, breng op smaak met peper en zout. Leg de feta op de bakplaat naast de zoete aardappel en bak de laatste 7 – 10 minuten mee in de oven.

3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de cherrytomaten 6 – 8 minuten. Roer regelmatig door. Pers de citroen uit. Meng in een saladekom 1 el citroensap per persoon met de extra vierge olijfolie.

4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot 3 – 4 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg vervolgens de gekookte groene linzen toe aan de pan en breng op smaak met zout en peper. Bak al roerend nog 1 – 2 minuten. Voeg het grootste deel van de citroendressing toe, draai het vuur hoog en verwarm kort.

5

Besprenkel ondertussen de feta vlak voor serveren met de honing en bak nog 2 minuten in de oven. Snijd de verse bladpeterselie fijn. Scheur de rucola & veldsla klein. Meng de rucola & veldsla met de overgebleven citroendressing, breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de sla over de borden en schep de groene linzen ertussen. Verdeel de zoete aardappel, tomaatjes en feta erover en garneer met de bladpeterselie.