Geroosterde feta met honing en bataat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Geroosterde feta met honing en bataat

Geroosterde feta met honing en bataat

Met groene linzen en cherrytomaten

Zowel bataat als linzen zijn een goede bron van vezels, die helpen bij het op peil houden van je bloedsuikerspiegel en zorgen voor een vol gevoel. De ietwat zure smaak van de feta past hier goed bij. Grieken zijn gek op hun nationale trots: gemiddeld eten zij jaarlijks maar liefst 10 kilo per persoon van deze traditionele schapenkaas!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

40 gram

Groene linzen

300 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode cherrytomaten

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Citroen

5 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

30 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3899 kJ
Energie (kcal)932 kcal
Vetten44 g
waarvan verzadigd12.8 g
Koolhydraten101 g
waarvan suikers31 g
Vezels18 g
Eiwitten24 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Bakplaat
Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

1
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Kook de groene linzen 25 – 30 minuten, afgedekt, op middellaag vuur. Giet af en laat uitstomen. Snijd de bataat ondertussen in halve plakken van 1 cm dik. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en meng met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de bataat in 25 - 35 minuten goudbruin in de oven.

2
2

Snipper de sjalot, pers de knoflook of snijd fijn en halveer de cherrytomaten. Snijd de feta in 3 repen per persoon. Verdeel de cherrytomaten over de linkerkant en de reepjes feta over de rechterkant van een andere bakplaat met bakpapier. Besprenkel met ½ el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Zet de bakplaat de laatste 7 – 10 minuten bij de bataat in de oven.

3
3

Pers ondertussen de citroen uit. Meng in een saladekom 1 el citroensap per persoon met de extra vierge olijfolie. Snijd de bladpeterselie fijn. Scheur de veldsla & rucola klein.

4
4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot 3 – 4 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg vervolgens de gekookte linzen toe aan de pan en breng op smaak met zout en peper. Bak al roerend nog 1 – 2 minuten.

5
5

Besprenkel de feta vlak voor serveren met de honing en bak nog 2 minuten in de oven. Voeg het grootste deel van de citroendressing toe aan de koekenpan met linzen, draai het vuur hoog en verwarm kort. Meng de veldsla & rucola met de overgebleven citroendressing.

6
6

Verdeel veldsla & rucola over de borden en schep de linzen er tussen. Verdeel de bataat, tomaatjes en feta erover en garneer met de bladpeterselie.