HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGerookte Forel Met Aardappelen En Boontjes
topBanner
Gerookte forel met aardappelen en boontjes

Gerookte forel met aardappelen en boontjes

Lees meer

Deze keer is er gekozen voor forel die boven een open eikenhout-vuur ambachtelijk is gerookt, waarbij de forel zijn subtiele en natuurlijke smaak behoudt. Heerlijk in combinatie met prinses-senboontjes, zo worden sperziebonen ook wel eens genoemd. Dat is nog eens vorstelijk dineren!

Labels:Kindvriendelijk
Allergenen :Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Vastkokende aardappelen

300 gram

Sperziebonen

2 stuk(s)

Tomaat

140 gram

Gerookte forelfilet

(BevatVis)

2 el

Tuinkers

Zelf toevoegen

3 el

Extra vierge olijfolie

3 tl

Witte balsamicoazijn

3 tl

Honing

3 stuk(s)

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)null kJ
Energie (kcal)635 kcal
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels11 g
Eiwitten27 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Deksel
Grote pan
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Schil of was de aardappelen (melody) grondig en snijd in blokjes van 1 - 2 cm. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperzieboon in 3 gelijke stukken. Snijd de tomaat klein en verdeel de ge-rookte forel met een vork in kleine stukken. Knip de tuinkers los.

2

Zorg dat de aardappelen en de sperziebonen net onder water staan in een grote pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 9 - 11 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat in een saladekom uitstomen.

3

Maak ondertussen de dressing van de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, honing, mosterd, peper en zout. Voeg de dressing samen met de tomaat, forel en de helft van de tuinkers toe aan de saladekom en breng de salade op smaak met peper en zout.

4

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige tuinkers.