Gemakkelijke chocolademousse
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gemakkelijke chocolademousse

Gemakkelijke chocolademousse

4 porties | met amandelschaafsel

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

De overtreffende trap van chocolademousse? Hemelse modder! Slechts 3 ingrediënten, een evenzo simpel recept en voilà! Er staat een goddelijk lekker nagerecht op tafel om te delen met je meest favoriete tafelgenoten.

Let op: dit recept bereid je tenminste 6 uur of een dag van tevoren.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Soja
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

300 gram

Melkchocoladedruppels

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Gluten, Noten, Pinda's, Sesamzaad)

400 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

3 el

Suiker

tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)6505 kJ
Energie (kcal)1555 kcal
Vetten119.9 g
waarvan verzadigd68.5 g
Koolhydraten99.4 g
waarvan suikers94.6 g
Vezels3.9 g
Eiwitten17.3 g
Zout0.5 g

Benodigdheden

Pan
Hittebestendige kom
Mengkom
Mixer
Koekenpan

Instructies

1
  • Breng een laagje water aan de kook in een pan.
  • Draai het vuur laag en zet een hittebestendige kom op de pan (zie Tip). Zorg dat de kom het water niet raakt.
  • Smelt de chocoladedruppels al roerend in de kom en voeg een snufje zout toe.
  • Houd de chocolade vloeibaar tot je hem gebruikt in stap 3.

Tip: Gebruik een kom die groot genoeg is om uiteindelijk de mousse in te maken.

2
  • Voeg de slagroom en suiker toe aan een kom (zie Tip).
  • Klop met een mixer luchtig en lobbig, maar niet helemaal stijf.

Tip: Zorg dat de slagroom én de kom goed koud zijn voordat je gaat kloppen. Dan heb je minder kans dat de room gaat schiften en wordt hij mooi luchtig.

3
  • Haal de kom met gesmolten chocolade van de pan (pas op: heet!).
  • Spatel voorzichtig 1/3 van de slagroom door de chocolade tot er geen klontjes meer zijn. Herhaal tot de slagroom op is.
  • Schep de chocolademousse in kleine glaasjes of in een grote serveerschaal, dek af en laat minimaal 5 uur opstijven in de koelkast.
4
  • Haal de chocolademousse ongeveer 1 uur voor serveren uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Rooster ondertussen het amandelschaafsel goudbruin in een koekenpan op hoog vuur.
  • Garneer de chocolademousse met het amandelschaafsel en serveer.