BestellenCadeaubon
Gekruide kipfilet met champignon-roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gekruide kipfilet met champignon-roomsaus

Gekruide kipfilet met champignon-roomsaus

met rijst en sperziebonen

.

Labels:
Familie
Allergenen :
Selderij
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Champignons

75 gram

Sperziebonen

85 gram

Zilvervliesrijst

2 tl

Gomasio-tuinkruidenmix

(Bevat Selderij, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Kipfilet met Mediterrane kruiden

100 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

0.13 stuk(s)

Kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3339 kJ
Energie (kcal)798 kcal
Vetten39 g
waarvan verzadigd17.2 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers4.7 g
Vezels8 g
Eiwitten35 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Deksel
Grote pan
Koekenpan

Instructies

.
1

Breng water aan de kook in een grote pan met deksel voor de rijst en de sperziebonen. Snijd de champignons in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.

.
2

Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Kook de sperziebonen de laatste 8 - 10 minuten mee. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

.
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de champignons 4 - 6 minuten. Roer regelmatig door.

.
4

Bestrooi ondertussen beide kanten van de kipfilet met 1/2 tl gomasio per persoon. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipfilet in 3 - 5 minuten rondom bruin. Hij hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.

.
5

Voeg de champignons, het bouillonblokje en kookroom toe aan de hapjespan met kipfilet en kook nog 6 - 10 minuten, afgedekt, of totdat de kipfilet gaar is. Haal de laatste 4 minuten het deksel van de pan, zodat de saus kan inkoken.

.
6

Meng de sperziebonen en rijst met 1 tl de gomasio-tuinkruidenmix per persoon. Verdeel de rijst over de borden en garneer met 1/2 tl van de gomasio-tuinkruidenmix per persoon. Leg de kipfilet op de rijst en verdeel de champignon-roomsaus erover.