HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGekruide Kipfilet Met Champignon Roomsaus
topBanner
Gekruide kipfilet met champignon-roomsaus

Gekruide kipfilet met champignon-roomsaus

met rijst en sperziebonen

QUICK & EASY
Lees meer

.

Labels:Lekker snelFamilie
Allergenen :SelderijSesamzaadMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

250 gram

Champignons

150 gram

Sperziebonen

170 gram

Zilvervliesrijst

4 tl

Gomasio-tuinkruidenmix

(BevatSelderij, Sesamzaad)

2 stuk(s)

Kipfilet met Mediterrane kruiden

200 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3339 kJ
Energie (kcal)798 kcal
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd17.2 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers4.7 g
Vezels8 g
Eiwitten35 g
Zout1.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Deksel
Grote pan
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Breng water aan de kook in een grote pan met deksel voor de rijst en de sperziebonen. Snijd de champignons in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.

2

Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Kook de sperziebonen de laatste 8 - 10 minuten mee. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de champignons 4 - 6 minuten. Roer regelmatig door.

4

Bestrooi ondertussen beide kanten van de kipfilet met 1/2 tl gomasio per persoon. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipfilet in 3 - 5 minuten rondom bruin. Hij hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.

5

Voeg de champignons, het bouillonblokje en kookroom toe aan de hapjespan met kipfilet en kook nog 6 - 10 minuten, afgedekt, of totdat de kipfilet gaar is. Haal de laatste 4 minuten het deksel van de pan, zodat de saus kan inkoken.

6

Meng de sperziebonen en rijst met 1 tl de gomasio-tuinkruidenmix per persoon. Verdeel de rijst over de borden en garneer met 1/2 tl van de gomasio-tuinkruidenmix per persoon. Leg de kipfilet op de rijst en verdeel de champignon-roomsaus erover.