Geitenkaassalade met rode biet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Geitenkaassalade met rode biet

Geitenkaassalade met rode biet

met aardbei-balsamicodressing

Wist je dat walnoot de enige noot is die ALA bevat? ALA is een plantaardig omega 3-vetzuur - goed voor je hart, bloedvaten en hersenen.

Labels:
Extra groente
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gerst
Haver
Rogge
Sesamzaad
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Rode biet

15 ml

Aardbeiensaus

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Ui

40 gram

Rucola en veldsla

1 stuk(s)

Volkoren ciabatta

(Bevat Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2856 kJ
Energie (kcal)683 kcal
Vetten38.5 g
waarvan verzadigd18.7 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers21.2 g
Vezels12.6 g
Eiwitten22.2 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rode biet.
  • Schil de rode biet en snijd in blokjes (zie Tip).
  • Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de komkommer in blokjes.
  • Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.

Tip: Let op: rode biet geeft af. Gebruik handschoenen of doe een boterhamzakje om je handen voordat je gaat snijden.

Koken en bakken
2
  • Kook de rode-bietblokjes, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel.
  • Bak het broodje 6 - 8 minuten af in de voorverwarmde oven.
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de walnootstukjes 1 - 2 minuten, of tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart tot serveren.

Weetje: Eet je graag seizoensgroenten? Dan zit je met bietjes altijd goed. Bietjes worden het hele jaar door lokaal gekweekt en zitten vol kalium en foliumzuur. Een bewuste en gezonde keuze dus!

Dressing maken en appel bakken
3
  • Meng in een grote saladekom de aardbeiensaus met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit de roomboter in dezelfde koekenpan. Bak de ui samen met de appelblokjes 3 - 4 minuten op middelhoog vuur (zie Tip).

Tip: Houd je pan goed in de gaten. Gebruik eventueel wat extra roomboter om ervoor te zorgen dat de appelblokjes niet aanbakken.

Serveren
4
  • Voeg vlak voor serveren de slamix en de komkommer toe aan de saladekom. Meng de dressing door de salade.
  • Verdeel de bietblokjes over de borden.
  • Garneer met de gebakken appel, ui en geroosterde walnootstukjes.
  • Verkruimel de verse geitenkaas erover en serveer met het broodje.