topBanner
Geblakerde prei met varkensworst

Geblakerde prei met varkensworst

Met aardappelpuree en hazelnoten

Lees meer

In dit gerecht ga je prei blakeren. Met deze techniek gaar je de prei op hoge temperatuur. Zo wordt de buitenkant snel krokant terwijl de binnenkant zacht blijft en de smaak heerlijk zoet wordt. Het is niet erg als de buitenste bladeren zwart kleuren, deze kun je er gewoon afhalen. De varkensworst komt van onze leverancier Brandt & Levie en is op smaak gebracht met knoflook en marjoraan - ook wel bekend als marjolein.

Allergenen :NotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Prei

600 gram

Vastkokende aardappelen

2 stuk(s)

Brandt & Levie varkensworst

20 gram

Hazelnoten

(BevatNoten)

⅔ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

4 tl

Mosterd

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3879 kJ
Energie (kcal)927 kcal
Vetten56.0 g
waarvan verzadigd17.5 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers13.6 g
Vezels14 g
Eiwitten29 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Ovenschaal
Koekenpan
Aardappelstamper
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de steelaanzet en het grootste deel van het groen van de prei en verwijder de buitenste harde bladeren. Snijd de prei in de lengte doormidden, was de prei eventueel en snijd in stukken van 10 cm. Leg de prei in een ovenschaal en besprenkel met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en bak 25 – 30 minuten in de oven t. Schep halverwege om.

2

Schil of was ondertussen de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de varkensworst in 3 – 4 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek de pan af en bak 8 – 10 minuten op laag vuur. Keer regelmatig om.

4

Stamp de aardappelen fijn met een aardappelstamper. Voeg de roomboter, mosterd en een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken. Breng de puree op smaak met flink wat peper en zout.

5

Hak ondertussen de hazelnoten grof. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de hazelnoten goudbruin. Snijd de citroen in partjes. Haal de prei uit de oven en verwijder de harde of zwart geblakerde bladeren.

6

Serveer de puree met de geblakerde prei en de gebakken varkensworst. Schenk het bakvet van de worst over de puree. Serveer de citroenpartjes bij de prei, zodat iedereen naar smaak het citroensap over de prei kan uitknijpen. Garneer de puree met de hazelnoten.