topBanner
Zeebaarsfilet met salieboter

Zeebaarsfilet met salieboter

Met tomaat, prei en kerrie-aardappelen

Lees meer

Kruidenboter is verrassend makkelijk zelf te maken. Meer dan roomboter, verse kruiden en een beetje spierkracht heb je niet nodig. In dit recept breng je de boter op smaak met salie, een kruid dat uitstekend bij de zeebaarsfilet past. Tip: zorg dat je de roomboter ruim van tevoren op kamertemperatuur laat komen, zo is hij een stuk makkelijker te mengen.

Labels:Eten binnen 3 dagenCaloriebewustFamily
Allergenen :SelderijMosterdVisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Vastkokende aardappelen

3 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

1 stuk(s)

Prei

250 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse salie

2 stuk(s)

Zeebaarsfilet met huid

(BevatVis)

Zelf toevoegen

1.5 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 el

Olijfolie

naar smaak

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2590 kJ
Energie (kcal)619 kcal
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd8.7 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers13.5 g
Vezels10 g
Eiwitten32 g
Zout0.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Bakplaat
Oven
Dunschiller
Snijplank
Fruitmesje
Aluminiumfolie
Keukenpapier
Kleine kom
Koekenpan
Vork
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en haal de boter uit de koelkast. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Meng de aardappelen op een bakplaat met bakpapier met de helft van de olijfolie en het kerriepoeder. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Bak de aardappelen 30 – 35 minuten in de oven, of totdat ze knapperig zijn.

2

Was ondertussen de prei en snijd het witte en het lichtgroene deel in dunne ringen. Snijd de rode cherrytomaten in kwarten. Pers of snijd de knoflook fijn en snijd de blaadjes verse salie zo fijn mogelijk.

3

Verdeel de cherrytomaten over een andere bakplaat met bakpapier en bestrooi met peper, zout en 1/2 tl suiker per persoon of meer naar smaak. Bak de tomaten de laatste 10 minuten mee met de aardappelen in de oven.

4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de prei in 5 – 7 minuten zacht. Breng op smaak met peper en zout. Haal de prei uit de koekenpan en houd eventueel warm in aluminiumfolie. Meng ondertussen in een kleine kom de boter, de salie en de knoflook met een vork. Dep de zeebaarsfilet droog met keukenpapier.

5

Verhit in dezelfde koekenpan een 1/2 el van de salieboter per persoon op middelhoog vuur en bak de zeebaarsfilet 2 – 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur en bak de vis nog 1 minuut op de andere zijde. Bestrooi met peper en zout. Voeg de overige salieboter en 1 el water per persoon toe aan de koekenpan en bak nog 1 minuut.

6

Serveer de zeebaarsfilet met de gekruide aardappelen, de prei en de cherrytomaten. Besprenkel met het bakvet uit de koekenpan.