Gebakken udonnoedels met ham en ei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken udonnoedels met ham en ei

Gebakken udonnoedels met ham en ei

met gemengde Oosterse groenten

De ambachtelijke achterham in dit recept draagt het keurmerk Duurzaam Varkensvlees - dat staat voor lokaal, verantwoord en vooral smaakvol varkensvlees.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Eieren
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

1 stuk(s)

Knoflookteen

4 plak(ken)

Achterham

200 gram

Groentemix: paprika, prei, wortel en kool

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

20 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

¾ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2840 kJ
Energie (kcal)679 kcal
Vetten23 g
waarvan verzadigd4.4 g
Koolhydraten86.1 g
waarvan suikers22.4 g
Vezels6.7 g
Eiwitten29.5 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

Grote wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut.
  • Voeg de Oosterse groentemix toe en roerbak 4 - 6 minuten.
  • Snijd ondertussen 3 plakken ham per persoon in kleine stukjes en laat 1 plak ham per persoon heel. Voeg de hamstukjes toe aan de groenten en bak mee.
Bakken
2
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan en bak 1 hele plak ham per persoon 1 minuut. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.
  • Bak 1 spiegelei per persoon in dezelfde koekenpan.
Bami bakken
3
  • Voeg de noedels en ketjap toe aan de pan met ham en groenten. Roerbak 2 - 3 minuten op hoog vuur.
  • Voeg als laatste de sesamolie toe aan de bami en meng het geheel goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de bami over de borden.
  • Voeg aan elk bord bami 1 plak ham en 1 gebakken ei toe.

Weetje: Ei is, naast vette vis, een van de weinige ingrediënten die rijk zijn aan vitamine D. Deze vitamine krijgen veel mensen te weinig binnen, zeker in de winter met weinig zon.