Gazpacho with a fresh topping

Gazpacho with a fresh topping

with roma tomatoes & homemade croutons (4 servings)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 of 4 personen.

Met deze gazpacho kun je alle kanten op. Serveer hem als voorgerecht, als hapje bij een tapasmaaltijd of als bijgerecht van een barbecue. Waar je uiteindelijk ook voor gaat, het zomergevoel is gegarandeerd.

Tags:
Veggie
Recipe
Allergens:
Barley
Milk
Rye
Sesame
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

3 piece

Beef tomato

400 g

Mini Roma tomatoes

1 piece

[Persian] cucumber

¼ piece

Onion

½ piece

Garlic

1 piece

Lemon

2 piece

Poppyseed roll

(Contains Barley, Milk, Rye, Sesame, Wheat May be present Lupin, Tree nuts, Mustard, Soy, Gluten, Egg, Celery, Sesame, Milk)

1 piece

Romano pepper

1 piece

Apple

Not included in your delivery

4 tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

Balsamic vinegar

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2851 kJ
Calories681 kcal
Fat38 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate65.3 g
Sugar27.3 g
Dietary Fiber15.6 g
Protein13.7 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

High-Sided Bowl
Food Processor
Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in grove stukken. 
  • Snijd de ui, de tomaten, de helft van de paprika en 2/3 van de komkommer in grove stukken.
2
  • Voeg de knoflook en alle grofgesneden groenten toe aan een hoge kom of blender.
  • Halveer de citroen en pers 1 helft uit boven de groenten. Voeg 1 el zwarte balsamicoazijn, 4 el extra vierge olijfolie en een flinke snuf zout toe. 
  • Pureer tot een glad geheel.
  • Snijd het broodje open, pluk de zachte binnenkant eruit en voeg die toe aan de gazpacho.
  • Roer de gazpacho door en laat het brood 1 - 2 minuten weken. Pureer de gazpacho tot een gelijkmatige soep.
3
  • Bewaar de gazpacho in de koelkast tot serveren. 
  • Snijd het overige brood in kleine blokjes voor de croutons.
  • Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de broodblokjes in 4 - 6 minuten krokant (zie Tip).
  • Snijd de appel, de overige komkommer en de overige paprika in blokjes van 1/2 cm. Meng in een kom met citroensap naar smaak.

Tip: Heb je meer croutons dan nodig voor de gazpacho? Bewaar ze op een droge plek en strooi ze later over een salade of soep. 

4
  • Verdeel de gazpacho over vier kleine kommen of glazen.
  • Bestrooi met de croutons en de frisse appel-groententopping.
  • Maak af met een scheutje extra vierge olijfolie en vers gemalen zwarte peper.