Garnalen met rozemarijn en gegrilde groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Garnalen met rozemarijn en gegrilde groenten

Garnalen met rozemarijn en gegrilde groenten

met bulgur en oregano-yoghurtsaus

Wist je dat bulgur het Turkse woord is voor gort?

Labels:
Zoutbewust
Allergenen :
Schaaldieren
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 takje(s)

Verse rozemarijn

¼ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

75 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

65 gram

Rode cherrytomaten

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

2.5 el

Olijfolie

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ tl

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3158 kJ
Energie (kcal)755 kcal
Vetten42.3 g
waarvan verzadigd10.1 g
Koolhydraten61.6 g
waarvan suikers8.9 g
Vezels18.3 g
Eiwitten23.7 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Kleine kom

Instructies

Snijden en marineren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Ris de naalden van de rozemarijn en snijd fijn. Snijd de aubergine in plakken van 1/2 cm dik en de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de puntpaprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Meng in een kom de knoflook en garnalen met per persoon: 1 tl oregano en 1/2 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en laat afgedekt staan.

Voorbereiden
2

Meng in een andere kom 1 1/2 olijfolie per persoon, de helft van het zwarte balsamicoazijn en 1/3 van de rozemarijn. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aubergine over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 3/4 van de rozemarijnolie. Verdeel de puntpaprika en de ui over een andere bakplaat met bakpapier en besprenkel met de overige rozemarijnolie.

Groenten roosteren
3

Rooster de aubergine 18 - 20 minuten in de oven. Keer de aubergine na 12 minuten om en zet dan ook de bakplaat met de puntpaprika en ui in de oven.

Koken en mengen
4

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de helft van de overige rozemarijn toe en bak 1 minuut. Voeg daarna de bulgur toe en roer goed, zodat alle bulgur bedekt is met boter. Voeg de bouillon toe en kook de bulgur, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog. Roer regelmatig en laat zonder deksel uitstomen. Halveer de cherrytomaten. Meng in een kleine kom de yoghurt met de extra vierge olijfolie en de overige oregano. Breng op smaak met peper en zout.

Garnalen bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de garnalen, de cherrytomaten en de overige rozemarijn 3 - 4 minuten. Haal de garnalen uit de pan. Blus de cherrytomaten af met de overige zwarte balsamicoazijn en bak nog 2 - 3 minuten. Voeg de tomaten toe aan de bulgur en roer door.

Serveren
6

Verdeel de bulgur over de borden en serveer de geroosterde groenten erbij. Leg de garnalen op de borden en garneer met het yoghurtsausje.