Garnalen in vadouvan-curry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Garnalen in vadouvan-curry

Garnalen in vadouvan-curry

met rijst, citroen en verse koriander

Vadouvan is een Franse variant op een Indiaas specerijenmengsel. De smaak is kenmerkend en aromatisch - een mix van pittig, zoet en rokerig.

Allergenen :
Mosterd
Soja
Tarwe
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Verse gember

½ stuk(s)

Courgette

75 gram

Basmatirijst

⅓ zakje(s)

Vadouvan

(Bevat Mosterd)

125 ml

Kokosmelk

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

¼ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2830 kJ
Energie (kcal)676 kcal
Vetten28.8 g
waarvan verzadigd19.8 g
Koolhydraten78.2 g
waarvan suikers14.6 g
Vezels4.5 g
Eiwitten22.6 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp of schil en snijd fijn.
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de ui in halve ringen.
  • Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.
Bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Voeg 1 tl vadouvan per persoon toe en bak 1 minuut.
  • Voeg de gember, knoflook, ui en courgette toe en roerbak 1 - 2 minuten.
Curry afmaken
3
  • Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon, de kokosmelk en de zoete Aziatische saus.
  • Verlaag het vuur, meng goed door en laat 5 - 6 minuten zachtjes koken.
  • Snijd de tomaat in blokjes, de koriander fijn en de citroen in parten.
  • Voeg de garnalen en de helft van de tomaat toe aan de curry en verwarm 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Is de kokosmelk (deels) gestold in de verpakking? Geen zorgen: knip het pakje open, roer de melk goed door of laat de gestolde kokosmelk smelten in de pan met curry.

Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden en schep de vadouvan-curry erbovenop.
  • Garneer met de koriander, de overige tomaat en de citroenpartjes.

Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?