
Garnalen in vadouvan-curry
met rijst, citroen en verse koriander
Vadouvan is een Franse variant op een Indiaas specerijenmengsel. De smaak is kenmerkend en aromatisch - een mix van pittig, zoet en rokerig.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Knoflookteen
1 tl
Verse gember
½ stuk(s)
Courgette
75 gram
Basmatirijst
⅓ zakje(s)
Vadouvan
(Bevat Mosterd)
125 ml
Kokosmelk
½ zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
1 stuk(s)
Tomaat
5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
80 gram
Garnalen
(Bevat Schaaldieren)
¼ stuk(s)
Citroen
½ stuk(s)
Ui
Zelf toevoegen
½ el
Zonnebloemolie
½ el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.
- Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp of schil en snijd fijn.
- Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de ui in halve ringen.
- Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

- Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
- Voeg 1 tl vadouvan per persoon toe en bak 1 minuut.
- Voeg de gember, knoflook, ui en courgette toe en roerbak 1 - 2 minuten.

- Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon, de kokosmelk en de zoete Aziatische saus.
- Verlaag het vuur, meng goed door en laat 5 - 6 minuten zachtjes koken.
- Snijd de tomaat in blokjes, de koriander fijn en de citroen in parten.
- Voeg de garnalen en de helft van de tomaat toe aan de curry en verwarm 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Is de kokosmelk (deels) gestold in de verpakking? Geen zorgen: knip het pakje open, roer de melk goed door of laat de gestolde kokosmelk smelten in de pan met curry.

- Verdeel de rijst over de borden en schep de vadouvan-curry erbovenop.
- Garneer met de koriander, de overige tomaat en de citroenpartjes.
Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?