Galette met gekaramelliseerde appel en peer
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Galette met gekaramelliseerde appel en peer

Nagerecht | met sinaasappelslagroom

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Ben jij een dessertliefhebber? Verwen dan jezelf en je tafelgenoten met deze galette. Een recept vol klassieke smaken met een lekkere twist door de sinaasappelslagroom.

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Peer

2 stuk(s)

Appel

1 tl

Gemalen kaneel

200 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Poedersuiker

(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Gluten, Noten)

100 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Biologische handsinaasappel

Zelf toevoegen

2 el

[Plantaardige] roomboter

4 el

Bruine basterdsuiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)6117 kJ
Energie (kcal)1462 kcal
Vetten101.4 g
waarvan verzadigd60.7 g
Koolhydraten118.6 g
waarvan suikers69.9 g
Vezels9.7 g
Eiwitten13.7 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Kom
Rasp
Handmixer

Instructies

1
  • Schil de appels en peer, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis.
  • Snijd de appel- en perenparten in de lengte in dunne plakken.
2
  • Verhit 2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de suiker en 1 tl gemalen kaneel toe en meng tot een geheel.
  • Voeg vervolgens de appel- en peerplakken toe en bak in 5 - 7 minuten goudbruin.
  • Verspreid het fruit over een bord en laat 10 minuten in de koelkast afkoelen.
  • Verhit ondertussen de oven voor op 200 graden.
3
  • Leg het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier en verdeel het fruit gelijk over het deeg maar houd 2 cm van de rand vrij.
  • Vouw de vrijgelaten deegranden over de vulling heen.
  • Bak de galette 20 - 25 minuten in het midden van de oven. De galette is klaar als de rand goudbruin kleurt.
4
  • Rasp de schil van de sinaasappel met een fijne rasp en pers de helft van de sinaasappel uit boven een kom.
  • Voeg de slagroom, mascarpone, 25 g poedersuiker, 2 el sinaasappelsap en de helft van de rasp toe aan een hoge kom. 
  • Klop de room in enkele minuten op tot een luchtige massa met een elektrische handmixer.
  • Bestrooi de galette met een beetje poedersuiker (zie Tip) en de overige sinaasappelrasp en serveer met de sinaasappelslagroom.

Tip: Gebruik een zeefje om de poedersuiker gelijkmatig over de galette te verdelen.