Skip to main content
Fusion salade Niçoise met tonijn
Fusion salade Niçoise met tonijn

Fusion salade Niçoise met tonijn

met aardappeltjes, sriracha-mayo en sesamzaad

4.2
(370)

Nieuw ingrediënt in je box! De tonijnblokjes hebben een vlezige smaak, zitten boordevol eiwitten en bevatten omega 3-vetzuren.

Tags:
Calorie Smart
Allergens:
Vis
Mosterd
Soja
Ei
Sesamzaad
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

120 g

Diced tuna steak

(Contains: Vis)

25 g

Sriracha mayo

(Contains: Mosterd, Soja, Ei)

½ piece

Onion

1 piece

Little gem

75 g

Green beans

½ sachet(s)

Black sesame seeds

(Contains: Sesamzaad)

½ sachet(s)

Korean-style spice mix

(Contains: Soja, Sesamzaad, Tarwe)

200 g

Potatoes

Not included in your delivery

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

Red wine vinegar

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ teaspoon

Sugar

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2502 kJ
Calories598 kcal
Fat26 g
Saturated Fat6.5 g
Carbohydrate51.9 g
Sugar8.2 g
Dietary Fiber12.6 g
Protein36.8 g
Salt2 g
Potassium240 mg
Calcium40 mg
Iron0.6 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Colander
Bowl
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Schil of was de aardappelen grondig en snijd in stukken. Leg de aardappelen in een pan met ruim water en een snufje zout.
  • Breng aan de kook en kook de aardappelen 5 - 7 minuten. 
  • Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd doormidden.
  • Voeg de sperziebonen toe aan de aardappelen en kook 6 - 8 minuten, giet af en laat uitstomen.
Marineren
2
  • Meng in een kom de helft van de olijfolie met de honing en de helft van de Koreaanse kruidenmix. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg dan de tonijn toe en meng goed door. Bewaar apart om te marineren.
  • Snijd de ui in halve ringen. Snijd de sla fijn.
  • Meng in een saladekom de rodewijnazijn met de suiker. Voeg de ui toe en meng goed door.
Tonijn bakken
3
  • Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de tonijn 1 - 2 minuten. 
  • Voeg de roomboter en de overige Koreaanse kruiden toe aan de aardappelen en bonen.
  • Bak de aardappelen en bonen 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de sla toe aan de ui en schep goed om. Voeg extra vierge olijfolie naar smaak toe en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de salade over diepe borden.
  • Leg de aardappelen, sperziebonen en tonijn ernaast.
  • Besprenkel met de srirachi-mayo.
  • Garneer met het zwarte sesamzaad.

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

over mashed potatoes with tomato-cucumber salad
Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

with lamb's lettuce, cucumber & bell pepper
Orzo à la 'Fata Morgana'

Orzo à la 'Fata Morgana'

with beef & Middle Eastern Spices
Triple Onion Hotdog with Apple Salad

Triple Onion Hotdog with Apple Salad

with crispy onions, onion chutney & caramelised onions
Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

with blood-red apple & mashed potatoes
Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

with cheesy nachos, sour cream & fragrant rice
Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

one simple recipe with extra flavours for parents!
Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

with baby potatoes, parsley & roasted vegetables
Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

over golden rice with carrot & courgette
Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

with courgette ribbons & frighteningly fresh side salad
Hard Shell Beef Tacos

Hard Shell Beef Tacos

with sour cream & salsa
Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

with smoky chickpeas & tomato-cucumber salad
Max & Moritz's Favourite Flammekueche

Max & Moritz's Favourite Flammekueche

with mozzarella, apple & leek
Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

with bacon-wrapped broccolini & roasted cauliflower
Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

in fragrant coconut broth with fresh lemongrass & courgette
Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

with lemon, broccoli & Sicilian-style herbs
Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

with bruschetta dip & eggplant-arugula salad
Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

with freakish fries & endive slaw
Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

over rice with Romano beans & mango chutney
Cottage Pie with Pork & Gouda

Cottage Pie with Pork & Gouda

with courgette, bell pepper & sweetcorn