Frisse krieltjessalade met tonijn en kappertjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Frisse krieltjessalade met tonijn en kappertjes

Frisse krieltjessalade met tonijn en kappertjes

met witte kaas, sperziebonen en verse dille

Deze Skipjack tonijn van Fish Tales wordt met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het duurzame MSC-keurmerk.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

75 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse dille & bieslook

½ stuk(s)

Ui

10 gram

Kappertjes

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ blik(ken)

Tonijn in water

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2566 kJ
Energie (kcal)613 kcal
Vetten34.6 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten48 g
waarvan suikers7.4 g
Vezels11.5 g
Eiwitten24.5 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Pan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de krieltjes en de sperziebonen.
  • Was de krieltjes, halveer ze en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken.

Weetje: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen, zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Koken
2
  • Kook de krieltjes in 12 - 15 minuten gaar.
  • Kook de sperziebonen de laatste 5 minuten mee. Giet af en laat uitstomen.
  • Giet ondertussen de tonijn af.
  • Snijd de tomaat in partjes. Snipper de ui. Snijd de dille en bieslook fijn. 
Mengen
3
  • Meng in een saladekom de helft van de verse kruiden, de ui, de kappertjes, de tonijn en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de krieltjes, sperziebonen, tomaat en mayonaise toe aan de saladekom en meng met de tonijn. Roer goed door.
Serveren
4
  • Verdeel de krieltjessalade over de borden.
  • Verkruimel de witte kaas over de salade en garneer met de overige bieslook en dille.