Skip to main content
Flammekueche with Apple & Brie

Flammekueche with Apple & Brie

with a crunchy cucumber salad

4.4
(246)
Tags:
Veggie
Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy
Serving amount

1 piece

Onion

100 g

Green beans

⅓ piece

Apple

50 g

Creamy French brie

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 piece

Flammekueche

(Contains: Gluten, Tarwe)

25 g

Crème fraîche

(Contains: Melk (inclusief lactose))

20 g

Lamb's lettuce

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

White balsamic vinegar

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Energy (kJ)2381 kJ
Calories569 kcal
Fat30.7 g
Saturated Fat16.2 g
Carbohydrate54.5 g
Sugar10.4 g
Dietary Fiber6.4 g
Protein15.9 g
Salt1.3 g
Potassium442.5 mg
Calcium103 mg
Iron1.4 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Parchment Paper
Baking Sheet
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Snijd de ui in dunne halve ringen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne plakjes.

Ui en appel bakken
2

Verwarm 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en appel 10-12 minuten met een flinke snuf zout, tot de appel bruin en zacht is. 

Brie snijden
3

Kook de sperziebonen 8 – 10 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, spoel met koud water en bewaar apart. Snijd ondertussen de brie in dunne plakken. 

Flammkuchen beleggen
4

Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de crème fraîche over de flammkuchen. Beleg met de ui en appel en leg de plakken brie erop. Breng op smaak met peper en zout en bak 8 – 10 minuten in de oven.

Tip: Houd je van zoet? Besprenkel de flammkuchen dan met een beetje honing naar smaak.

Salade maken
5

Maak ondertussen in een saladekom een dressing van per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng de sperziebonen en veldsla met de dressing. 

Serveren
6

Snijd de flammkuchen in stukken en serveer met de salade.

More delicious recipes with similar ingredients

Highest-rated dinner recipes

This week's must-try HelloFresh recipes