
Linguine met chipolataworstjes
In pittige tomatensaus met paprika, harissa en basilicum
Deze pasta geeft jouw avond pit – de tomatensaus wordt namelijk op smaak gebracht met harissa. Deze saus uit het Midden-Oosten heeft als basis onder andere gedroogde rode peper, knoflook en komijn. Houd je erg van pittig eten? Voeg dan tijdens het koken wat extra harissa toe.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Gele paprika
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Rode ui
1.5 stuk(s)
Pruimtomaat
2.5 gram
Vers basilicum
(Bevat Selderij)
2 stuk(s)
Runderchipolataworstje
90 gram
Linguine
(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Mosterd, Lupine, Eieren)
100 gram
Passata
½ tl
Harissa
½ tl
Gedroogde oregano
15 gram
Geraspte parmigiano reggiano
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
1 el
Olijfolie
¼ tl
Rode wijnazijn
¼ tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
naar smaak
Extra vierge olijfolie
Benodigdheden
Instructies
Snijd de gele paprika in repen. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de rode ui. Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes. Rasp het blokje parmigiano fijn. Snijd de basilicumblaadjes in fijne reepjes.
Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de chipolataworstjes in 4 – 6 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit ondertussen de overige olijfolie in een andere koekenpan en bak de gele paprika 7 – 9 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de linguine, afgedekt, 11 – 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Voeg ondertussen de rode ui en de knoflook toe aan de koekenpan met bakvet van de worstjes en fruit 2 minuten. Verlaag het vuur en voeg de tomatenpassata, blokjes pruimtomaat, harissa (let op: pittig!), gedroogde oregano, rodewijnazijn en suiker toe en laat, afgedekt, 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de worst in stukjes van 1 cm en voeg samen met de linguine en de helft van de gele paprika toe aan de saus. Schep goed om. Breng op smaak met peper en zout en extra vierge olijfolie naar smaak.
Verdeel de pasta over de borden en garneer met het basilicum, de overige paprika en geraspte parmigiano.