topBanner
Linguine met chipolataworstjes

Linguine met chipolataworstjes

In pittige tomatensaus met paprika, harissa en basilicum

Lees meer

Deze pasta geeft jouw avond pit – de tomatensaus wordt namelijk op smaak gebracht met harissa. Deze saus uit het Midden-Oosten heeft als basis onder andere gedroogde rode peper, knoflook en komijn. Houd je erg van pittig eten? Voeg dan tijdens het koken wat extra harissa toe.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Gele paprika

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode ui

3 stuk(s)

Pruimtomaat

5 gram

Vers basilicum

4 stuk(s)

Runderchipolataworstje

180 gram

Linguine

(BevatGlutenbevattende granen)

200 gram

Passata

1 tl

Harissa

1 tl

Gedroogde oregano

25 gram

Geraspte parmigiano reggiano

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

½ tl

Rode wijnazijn

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

naar smaak

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3548 kJ
Energie (kcal)848 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd11.6 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers18.9 g
Vezels9 g
Eiwitten48 g
Zout1.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Snijplank
Dunschiller
Koekenpan
Pan met deksel
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Snijd de gele paprika in repen. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de rode ui. Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes. Rasp het blokje parmigiano fijn. Snijd de basilicumblaadjes in fijne reepjes.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de chipolataworstjes in 4 – 6 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit ondertussen de overige olijfolie in een andere koekenpan en bak de gele paprika 7 – 9 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

3

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de linguine, afgedekt, 11 – 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Voeg ondertussen de rode ui en de knoflook toe aan de koekenpan met bakvet van de worstjes en fruit 2 minuten. Verlaag het vuur en voeg de tomatenpassata, blokjes pruimtomaat, harissa (let op: pittig!), gedroogde oregano, rodewijnazijn en suiker toe en laat, afgedekt, 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

5

Snijd ondertussen de worst in stukjes van 1 cm en voeg samen met de linguine en de helft van de gele paprika toe aan de saus. Schep goed om. Breng op smaak met peper en zout en extra vierge olijfolie naar smaak.

6

Verdeel de pasta over de borden en garneer met het basilicum, de overige paprika en geraspte parmigiano.