Skip to main content
Feestelijke runderlende met honing-mosterdsaus
Feestelijke runderlende met honing-mosterdsaus

Feestelijke runderlende met honing-mosterdsaus

met geroosterde krieltjes, little gem en knolselderijcrème

4.3
(185)

Runderlende is een ideaal stuk vlees voor in de oven. Vergeet het vlees niet eerst te laten rusten voor je het aansnijdt - daar wordt het malser van.

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Mosterd
Selderij
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total50 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

250 g

Baby potatoes

½ piece

Red onion

5 g

Shaved almonds

½ piece

Ribeye steak

⅓ sachet(s)

Yellow mustard seeds

(Contains: Mosterd)

½ tablespoon

Honey

250 g

Celeriac

(Contains: Selderij)

15 g

Mascarpone

1 piece

Little gem

5 g

Fresh flat leaf parsley & chives

½ piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

2 tablespoon

Red wine vinegar

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Brown sugar

1 tablespoon

Mustard

Nutrition Values

Calories1033 kcal
Energy (kJ)4323 kJ
Fat48 g
Saturated Fat24 g
Carbohydrate87 g
Sugar26 g
Dietary Fiber20.4 g
Protein54 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Small Bowl
Oven Dish
Pan with Lid
Stick Blender
Grill or Frying Pan
Peeler or Cheese Slicer

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Haal de runderlende alvast uit de koelkast om op temperatuur te komen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de krieltjes op een bakplaat met bakpapier met de olijfolie, peper en zout. Rooster 35 - 40 minuten in de oven. Snipper de rode ui en meng in een kleine kom met 1 tl suiker per persoon, de rodewijnazijn en een snuf zout. Zet tot gebruik in de koelkast. Rooster het amandelschaafsel in een grote koekenpan zonder olie goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Tip: Haal het vlees een half uur tot een uur van tevoren uit de koelkast, zodat het ook vanbinnen op temperatuur is.

Runderlende bereiden
2

Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op hoog vuur. Leg de runderlende in de koekenpan zodra de roomboter goed heet is. Bak 1 minuut per kant, haal de runderlende uit de pan en leg in een ovenschaal. Zet de koekenpan met het bakvet terug op het vuur en bak het mosterdzaad 1 minuut. Voeg de honing, bruine suiker, mosterd en 2 el water per persoon toe en verhit 2 - 3 minuten. Schenk de honing-mosterdsaus over de runderlende en bak in 5 - 7 minuten in de oven.

Tip: De garingstijd is afhankelijk van je oven. Houd je niet zo van rosé vlees? Bak dan in ieder geval langer dan 6 minuten of schroei iets langer dicht.

Puree maken
3

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Weeg de knolselderij af, schil hem en snijd in blokjes van ongeveer 3 cm. Voeg de knolselderij en het bouillonblokje toe aan de pan en kook 15 - 17 minuten, of tot de knolselderij gaar is. Giet af, voeg de mascarpone toe en pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.

Little gem bakken
4

Halveer de little gem, maar laat de steelaanzet eraan zodat ze niet uit elkaar vallen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grillpan of koekenpan en bak de little gem 3 - 4 minuten op de snijkant.

Snijden
5

Snijd de bieslook en de bladpeterselie fijn. Schaaf de parmigiano reggiano met een dunschiller of kaasschaaf in dunne flinters.

Serveren
6

Snijd de runderlende in dunne plakjes en serveer met de honing-mosterdsaus uit de ovenschaal. Serveer met de krieltjes, de knolselderijcrème en de gegrilde little gem. Garneer de crème met de bieslook. Garneer de little gem met de rode ui, de parmigiano reggiano, de bladpeterselie en het amandelschaafsel.

This week's must-try HelloFresh recipes