
Feestelijk gehaktbrood gevuld met mozzarella
met romige pasta, gestoofde groenten en geroosterde broccoliroosjes
Broccoli is echt een supergroente! Het bevat namelijk een grote hoeveelheid aan vitaminen, is zeer vezelrijk én zit boordevol ijzer.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Ui
5 gram
Vers basilicum
(Kan bevatten Selderij)
150 gram
Gemengd gekruid gehakt
(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)
25 gram
Panko paneermeel
(Bevat Tarwe)
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
½ bol(len)
Mozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
90 gram
Orecchiette
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)
100 gram
Broccoliroosjes
(Kan bevatten Selderij)
20 gram
Pesto genovese
(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)
50 ml
Slagroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
15 gram
Geraspte Italiaanse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Paprika
Zelf toevoegen
30 ml
[Plantaardige] melk
1.5 el
Olijfolie
½ el
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 210 graden.
- Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui zeer fijn. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes.
- Meng in een kom het gehakt met 30 ml melk per persoon, de panko, de Siciliaanse kruiden, de ui, de helft van de knoflook, de helft van het basilicum en een snufje zout. Rol het gehakt uit, plaats de mozzarellabol in het midden en vouw het gehakt eromheen dicht. Kneed tot een platte bol en zorg dat er geen openingen zijn.

- Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel met een flinke snuf zout voor de orecchiette.
- Smeer het gehaktbrood in met 1/2 el olijfolie per persoon. Leg het gehaktbrood in een ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en bak 25 – 35 minuten in de oven.
- Haal de laatste 10 minuten het aluminiumfolie van de ovenschaal.
- Snijd ondertussen de paprika in reepjes.

- Kook de orecchiette, afgedekt, in 10 – 12 minuten beetgaar in de pan met deksel.
- Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel. Stoof de paprika met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon, afgedekt, in 10 – 12 minuten zacht.

- Meng de broccoliroosjes op een bakplaat met bakpapier met 1/2 el olijfolie per persoon en de overige knoflook.
- Breng op smaak met peper en zout en bak 10 – 12 minuten mee in de oven met het gehaktbrood.

- Giet de orecchiette af in een vergiet en stort terug in de pan.
- Voeg de pesto, de slagroom en de helft van de Italiaanse kaas toe en verwarm het geheel nog 4 – 5 minuten op laag vuur.

- Schep de orecchiette in een diep bord.
- Leg het gehaktbrood op een schaal of plank en garneer met de overige Italiaanse kaas.
- Serveer de broccoliroosjes in een mooie schaal.
- Garneer de paprika met het overige basilicum.
Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.