Fajitas met rundergehakt, avocado en tomatensalsa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fajitas met rundergehakt, avocado en tomatensalsa

Fajitas met rundergehakt, avocado en tomatensalsa

met gepekelde rode ui en smokey tomatenketchup

Nieuw in je box: smokey ketchup van The Ketchup Project. Een (h)eerlijk product met een mooi verhaal en een bijzondere smaak.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Avocado

2.5 gram

Verse koriander

½ stuk(s)

Tomaat

15 gram

Geraspte cheddar

110 gram

Rundergehakt met Mexicaanse kruiden

2 stuk(s)

Witte tortilla

25 gram

Biologische zure room

30 gram

Smokey tomatenketchup

Zelf toevoegen

1 el

Rodewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

¼ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)880 kcal
Energie (kJ)3683 kJ
Vetten49 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers16 g
Vezels9.8 g
Eiwitten45 g
Zout3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Rode ui pekelen
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Pers de helft van de limoen uit en snijd de overige helft in parten. Meng de helft van van de rode ui in een kom met het limoensap, 1 el rodewijnazijn per persoon en een snuf zout. Bewaar apart en schep af en toe om.

Tip: Je kunt ook een snuf suiker toevoegen om de rode ui en het zuur iets milder te maken.

Snijden
2

Snijd de paprika in dunne repen. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Snijd de koriander grof en snijd de tomaat in kleine blokjes.

Tip: Dit gerecht bevat veel calories. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de avocado, de helft van de witte kaas en de helft van de zure room. Al deze ingredient zijn samen heerlijk tussen 2 boterhammen als sandwich voor lunch.

Salsa maken
3

Meng de tomaat in een kom met de geraspte cheddar en koriander. Breng op smaak met peper en bewaar apart tot gebruik.

Bakken
4

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de overige rode ui en de helft van de puntpaprika toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg het rundergehakt toe en bak het los in 3 - 5 minuten.

Tip: Houd je niet van rauwe paprika? Bak dan alle paprika mee met de ui.

Tortillas bakken
5

Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.

Serveren
6

Zet de avocado, overige paprika, het rundergehakt en de zure room allemaal in aparte schaaltjes op tafel. Zet ook de tomatensalsa en de gepekelde rode ui op tafel. Verdeel de tortilla's over de borden en laat ieder zijn eigen tortilla vullen. Serveer met de partjes limoen en de gerookte tomatenketchup.