Erwtensoep met Brandt & Levie Rookworst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Erwtensoep met Brandt & Levie Rookworst

4 porties | met speklapjes

Wie kent deze verwarmende Hollandse klassieker niet? Samen met rookworst van Brandt & Levie is deze soep perfect voor een herfstige dag.

Labels:
Recept
Allergenen :
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Laurierblad

2 stuk(s)

Speklap

2 stuk(s)

Wortel

200 gram

Aardappelen

20 gram

Verse bladselderij

(Bevat Selderij)

1 stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Ui

300 gram

Knolselderijblokjes

(Bevat Selderij)

1 stuk(s)

Brandt & Levie - Rookworst

300 gram

Groene spliterwten

Zelf toevoegen

1000 ml

Zoutarme runderbouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4098 kJ
Energie (kcal)979 kcal
Vetten22.9 g
waarvan verzadigd8.9 g
Koolhydraten129.1 g
waarvan suikers17.7 g
Vezels33 g
Eiwitten51.9 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

1
  • Bereid de bouillon in een grote soeppan met deksel.
  • Voeg de spliterwten en het laurierblad toe.
  • Voeg de speklappen toe en laat 20 minuten, afgedekt en al roerend, zachtjes koken op middellaag vuur.
2
  • Snijd de wortel in plakken van 1 cm. Was of schil de aardappel en snijd in blokjes van 2 bij 2 cm.
  • Hak de bladselderij grof. Bewaar een paar blaadjes apart.
  • Snijd de prei in ringen.  
  • Snijd de ui in halve maantjes. 
3
  • Neem na 20 minuten de speklappen uit de pan en snijd in kleine blokjes. 
  • Voeg de wortel, aardappel, selderijsteeltjes, knolselderij, prei, ui, en de rookworst toe en kook nog 20 minuten op laag vuur, tot de groenten gaar zijn. 
  • Haal de worst uit de soep en snijd in plakjes.
  • Verwijder het laurierblad. Stamp de soep een paar keer door met een aardappelstamper. 
4
  • Roer de stukken speklap en plakken rookworst terug door de soep. 
  • Verhoog het vuur en roer de soep goed door.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de soep over de kommen en garneer met het apart gehouden selderijblad.