topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Eenpanspasta kip Alfredo

Eenpanspasta kip Alfredo

met courgette en geraspte kaas

Voor het bereiden van deze pasta heb je slechts één pan nodig. Hierdoor smelten alle smaken in dit gerecht samen én het scheelt je afwas!

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Italiaans gemarineerde kipfiletreepjes

1 stuk(s)

Courgette

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

¾ el

Olijfolie

200 ml

Zoutarme kippenbouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)954 kcal
Energie (kJ)3993 kJ
Vetten40.8 g
waarvan verzadigd19.5 g
Koolhydraten93.4 g
waarvan suikers28.4 g
Vezels3.6 g
Eiwitten51.9 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid 200 ml bouillon per persoon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. 
  • Bak de kipfiletreepjes in 1 - 2 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten.
Saus maken
2
  • Voeg de kippenbouillon, kookroom, penne en 1 tl wittewijnazijn per persoon toe aan de pan. Breng op smaak met peper en zout.
  • Kook de pasta, afgedekt, 14 - 16 minuten op laag vuur, of tot de pasta gaar is (zie Tip). Roer af en toe door. 

Tip: Kookt de pasta snel droog? Voeg dan wat extra water toe tijdens het koken.

Mengen
3
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd in repen. Snijd vervolgens in kleine blokjes.
  • Voeg in de laatste 10 - 12 minuten de courgette toe en roer door (zie Tip). 
  • Voeg in de laatste 5 minuten de kip toe aan de pan en roer door.

Tip: Vind je de saus te waterig? Draai het vuur iets hoger en kook de saus iets langer in zonder deksel.

Serveren
4
  • Haal de pan van het vuur en roer 2/3 van de geraspte kaas door de pasta. Voeg peper en zout toe naar smaak.
  • Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de overige kaas. 

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?