Duitse biefstuk met geroosterde broccoli
Duitse biefstuk met geroosterde broccoli

Duitse biefstuk met geroosterde broccoli

met aardappelpuree en cranberryjus

Het vlees van de Duitse biefstuk is van superieure kwaliteit en kun je heel goed kort bakken voor een rosé burger, of zelfs rauw eten als tartaar. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Broccoli

250 g

Potatoes

2 piece

Garlic

½ piece

Red onion

30 g

Cranberry chutney

1 piece

Steak haché

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

Not included in your delivery

¾ tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Mustard

75 milliliters

Low sodium beef stock

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

5 milliliters

[Plant-based] milk

Nutrition Values

Calories666 kcal
Energy (kJ)2786 kJ
Fat24 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate70 g
Sugar17 g
Dietary Fiber9.7 g
Protein35 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan with Lid
Baking Sheet with Baking Paper
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli, afgedekt, 4 minuten in de pan met deksel. Was of schil ondertussen de aardappelen en snijd in grove stukken. Pers de knoflook of snijd fijn. Giet vervolgens de broccoli af en bewaar het kookvocht. Meng de gekookte broccoli in een kom met de olijfolie, de knoflook, peper en zout.

Aardappelen koken
2

Zet de aardappelen onder water in dezelfde pan van de broccoli en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat uitstomen zonder deksel. Verdeel ondertussen de broccoli over een bakplaat met bakpapier en rooster 10 - 12 minuten in de oven, of tot de broccoli bruin kleurt. Schep af en toe om.

Jus maken
3

Bereid de bouillon. Snipper de ui. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 3 - 5 minuten. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon, de runderbouillon en de cranberrychutney. Verlaag het vuur naar middellaag, roer goed door en laat 5 - 6 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Houd warm tot serveren.

Vlees bakken
4

Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een tweede koekenpan op middelhoog vuur en bak de Duitse biefstuk 2 - 4 minuten op één kant. Draai om en bestrooi met peper en zout. Bak de andere kant ook 2 - 4 minuten. Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn.

Tip: Voeg eventueel het bakvet van het vlees toe aan de cranberryjus voor meer smaak.

Aardappelpuree maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een puree. Voeg per persoon 1 tl mosterd en een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpuree en de geroosterde broccoli over de borden en leg de Duitse biefstuk ernaast. Serveer met de cranberryjus en garneer het gerecht met de verse bladpeterselie.

Tip: Deze maaltijd bevat 250 gram broccoli per portie. Wist je dat deze hoeveelheid broccoli meer dan 100% van de ADH vitamine C bevat?