topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Driekazenpizza

Driekazenpizza

met mozzarella, blauwe kaas en geitenkaas

Deze week een heerlijke pizza in je box met 3 verschillende soorten kazen. Top hem af met wat oregano en eet smakelijk!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Pizzadeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Passata

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

25 gram

Blauwekaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte belegen geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ tl

Suiker

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4133 kJ
Energie (kcal)988 kcal
Vetten43 g
waarvan verzadigd21.5 g
Koolhydraten103.9 g
waarvan suikers12 g
Vezels5 g
Eiwitten40.4 g
Zout4.5 g

Benodigdheden

Hapjespan
Bakplaat

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn.

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Knoflook fruiten
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de helft van de oregano toe en bak 1 minuut, of tot het begint te geuren. Blus af met de zwarte balsamicoazijn.

Tomatensaus maken
3

Voeg de passata en 1/2 tl suiker per persoon toe en roer goed door. Breng goed op smaak met peper en zout en laat 5 - 7 minuten zachtjes sudderen op laag vuur.

Pizzadeeg uitrollen
4

Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat (zie Tip). Besmeer met de tomatensaus.

Tip: Je hebt geen extra bakpapier nodig! Het pizzadeeg is namelijk in bakpapier gerold.

Pizza beleggen
5

Verdeel de geraspte geitenkaas over de pizza. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de pizza. Snijd de blauwekaasblokjes in kleinere stukken en verdeel over de pizza. Besprenkel met de overige oregano en wat peper. Bak de pizza 13 - 15 minuten in de oven, of tot de kaas goudbruin en gesmolten is.

Serveren
6

Haal de pizza uit de oven, verdeel in stukken en serveer.