HelloFresh
topBanner
Flammkuchen met buffelmozzarella en courgette

Flammkuchen met buffelmozzarella en courgette

met een frisse salade met extra groenten en olijven

Extra groente
Lees meer

.

Labels:Veggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Knoflookteen

1 pak

Passata

2 tl

Italiaanse kruiden

1 stuks

Rode ui

2 stuks

Gele paprika

1 stuks

Courgette

2 stuks

Flammkuchen

(BevatGlutenbevattende granen)

1 bottle

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuks

Tomaat

60 g

Rucola en veldsla

10 g

Vers basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

30 g

Leccino olijven

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1 tl

Honing

2 el

Witte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3046 kJ
Energie (kcal)728 kcal
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers28.0 g
Vezels9 g
Eiwitten24 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Steelpan
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom
Dunschiller
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een steelpan en fruit de knoflook 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de passata, de Italiaanse kruiden, de honing en de helft van de witte balsamicoazijn toe en kook 1 minuut. Breng de saus op smaak met peper en zout.

2

Snijd 1/3 van de courgette in dunne plakken. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de rode ui in halve ringen. Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier en bak 5 minuten in de oven.

3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgetteplakken 5 minuten. Voeg de rode ui en de helft van de paprikareepjes toe en bak nog 2 minuten. Snijd of scheur de buffelmozzarella in kleine stukjes.

4

Verdeel de saus over de flammkuchen, maar laat minimaal 2 cm van de rand vrij. Beleg met de courgetteplakken, rode ui, gele paprika en de buffelmozzarella. Breng op smaak met peper en zout. Bak nog 8 – 10 minuten in de oven, of tot de buffelmozzarella begint te kleuren.

5

Schaaf ondertussen met een dunschiller linten van de rest van courgette. Snijd de tomaat in kleine stukken. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de overige witte balsamicoazijn tot een dressing. Meng de courgettelinten, tomaat, andere helft van de paprika, rucola en veldsla met de dressing. Breng op smaak met peper en zout. Haal de blaadjes van de takjes basilicum, maar laat ze heel. Snijd de takjes fijn en meng door de salade.

6

Leg op ieder bord een flammkuchen en garneer met de basilicumblaadjes. Garneer de salade met de olijven en serveer ernaast.