
Double Protein - Thaise fusion salade met udonnoedels
met dubbele portie vegetarische runderpuntjes
EXTRA VEGA
Labels:
Veggie
Allergenen :
Soja
•Gluten
•Tarwe
•Sesamzaad
•Gerst
•Eieren
•Pinda's
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1 stuk(s)
Knoflookteen
2 cm
Verse gember
½ stuk(s)
Limoen
2 zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Gluten, Tarwe)
½ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
20 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Gluten, Tarwe)
160 gram
Vegetarische runderstukjes
(Bevat Tarwe, Gerst, Eieren, Soja, Gluten)
½ stuk(s)
Komkommer
1 stuk(s)
Tomaat
¼ stuk(s)
Ui
5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
100 gram
Verse udonnoedels
(Bevat Gluten, Tarwe)
10 gram
Ongezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
¼ stuk(s)
Rode peper
Zelf toevoegen
1 el
Zonnebloemolie
1 tl
Suiker
Benodigdheden
•Kom
•Rasp
•Saladekom
•Wok
Instructies
1
- Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de 2 partjes per persoon van de limoen.
- Meng in een kom de zoete Aziatische saus, de gomasio, de sojasaus (zie TIP), de gember, de knoflook en 1 tl suiker per persoon. Pers er 2 partjes limoen per persoon boven uit en meng goed.
- Meng 2/3 van dit mengsel met de vegetarische runderstukjes en laat marineren terwijl je de groente snijdt.
Tip: Let jij op je zout-inname? Gebruik dan de helft van de sojasaus.
2
- Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakken.
- Snijd de pruimtomaat in parten en snijd de rode ui in dunne halve ringen.
- Verwijder de blaadjes munt van de takjes en snijd de koriander fijn.
- Meng in een saladekom de komkommer, tomaat, rode ui en koriander goed door elkaar.
3
- Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
- Roerbak de vegetarische runderstukjes 2 - 3 minuten, voeg de udonnoedels toe en verhit nog 2 - 3 minuten
- Hak ondertussen de pinda`s grof en snijd de rode peper in fijne ringen.
4
- Meng de udonnoodles en vegetarische runderstukjes ook door de salade en verdeel de salade over de borden.
- Garneer met de overige partjes limoen en de pinda's.
- Vergeet de overige saus niet en voeg deze samen met de rode peper toe naar smaak.