HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconDouble Protein Thaise Fusion Salade Met Udonnoedels
topBanner
Double Protein - Thaise fusion salade met udonnoedels

Double Protein - Thaise fusion salade met udonnoedels

met dubbele portie vegetarische runderpuntjes

Extra vega
Lees meer
Labels:Lekker snelVeggieLekker snel
Allergenen :SojaGlutenTarweSesamzaadGerstEierenPinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

4 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Limoen

4 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(BevatSoja, Gluten, Tarwe)

1 zakje(s)

Gomasio

(BevatSesamzaad)

40 ml

Sojasaus

(BevatSoja, Gluten, Tarwe)

320 gram

Vegetarische runderstukjes

(BevatSoja, Gluten, Tarwe, Gerst, Eieren)

1 stuk(s)

Komkommer

2 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Rode ui

10 gram

Verse koriander

(Kan bevattenSelderij)

200 gram

Verse udonnoedels

(BevatGluten, Tarwe)

20 gram

Ongezouten pinda's

(BevatPinda'sKan bevattenNoten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Rode peper

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

2 tl

Suiker

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)840 kcal
Energie (kJ)3514 kJ
Vetten31.77 g
waarvan verzadigd3.5 g
Koolhydraten88.25 g
waarvan suikers37.1 g
Vezels6.16 g
Eiwitten48.91 g
Zout8.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Rasp
Saladekom
Wok
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de 2 partjes per persoon van de limoen.
  • Meng in een kom de zoete Aziatische saus, de gomasio, de sojasaus (zie TIP), de gember, de knoflook en 1 tl suiker per persoon. Pers er 2 partjes limoen per persoon boven uit en meng goed.
  • Meng 2/3 van dit mengsel met de vegetarische runderstukjes en laat marineren terwijl je de groente snijdt.

Tip: Let jij op je zout-inname? Gebruik dan de helft van de sojasaus.

2
  • Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakken.
  • Snijd de pruimtomaat in parten en snijd de rode ui in dunne halve ringen.
  • Verwijder de blaadjes munt van de takjes en snijd de koriander fijn.
  • Meng in een saladekom de komkommer, tomaat, rode ui en koriander goed door elkaar.
3
  • Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Roerbak de vegetarische runderstukjes 2 - 3 minuten, voeg de udonnoedels toe en verhit nog 2 - 3 minuten
  • Hak ondertussen de pinda`s grof en snijd de rode peper in fijne ringen.
4
  • Meng de udonnoodles en vegetarische runderstukjes ook door de salade en verdeel de salade over de borden.
  • Garneer met de overige partjes limoen en de pinda's.
  • Vergeet de overige saus niet en voeg deze samen met de rode peper toe naar smaak.