HelloFresh
Varkenshaas met witlof-appel salade en krieltjes

Varkenshaas met witlof-appel salade en krieltjes

met dubbele portie varkenshaas

Extra Vlees
Lees meer

.

Labels:Quick & easy
Allergenen:EiMosterd
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

500 g

Krieltjes

400 g

Varkenshaas

2 stuks

Witlof

1 stuks

Appel

½ stuks

Citroen

1 el

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

40 g

Veldsla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

¼ stuks

Groentebouillonblokje

1 el

Roomboter

2 tl

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2851 kJ
Energie (kcal)682 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers16.4 g
Vezels9 g
Eiwitten53 g
Zout1.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Kleine kom
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
.
.
1

Halveer eventuele grote krieltjes en laat de rest heel.Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel, verkruimel het bouillonblokje erboven en kook de krieltjes in 16 - 18 minuten beetgaar. Giet daarna af.

.
.
2

Verhit de roomboter in een koekenpan met deksel. Bak de varkenshaas 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur.Dek de pan af en bak de varkenshaas nog 5 - 6 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om. Haal de varkenshaas daarna uit de pan en verpak in aluminiumfolie. Laat rusten tot serveren. Bak de krieltjes 2 minuten op middelhoog vuur in het bakvet van de varkenshaas.

.
.
3

Snijd de witlof en de appel in fijne reepjes.Pers de citroen uit in een kleine kom. Meng per persoon 1/2 el mayonaise, 1/4 el extra vierge olijfolie en 1/2 el citroensap per persoon in een saladekom. Voeg de witlof en appel toe, roer goed en breng op smaak met peper en zout.

.
.
4

Verdeel de veldsla over de borden en schep de witlofsalade er op. Serveer met de varkenshaas en de krieltjes