Double protein - Italiaanse panzanellasalade met dubbele portie varkensworst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double protein - Italiaanse panzanellasalade met dubbele portie varkensworst

Double protein - Italiaanse panzanellasalade met dubbele portie varkensworst

met pesto-krieltjes en croutons

Panzanella is een Toscaanse salade die oorspronkelijk werd gemaakt met alles wat nog voorradig was – oud brood, tomaat, basilicum en extra vierge olijfolie.

Labels:
Familie
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Wit tarwebroodje

4 stuk(s)

Varkensworstjes met tomaat en rozemarijn

(Kan bevatten Soja, Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij)

1.5 stuk(s)

Tomaat

65 gram

Rode cherrytomaten

2.5 gram

Vers basilicum

30 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

15 gram

Rode pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1051 kcal
Energie (kJ)4399 kJ
Vetten75.6 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten47.8 g
waarvan suikers9 g
Vezels10.5 g
Eiwitten42.3 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

• Scheur de ciabatta in kleine stukken en meng ze in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout.

Bakken
2

• Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ciabattastukjes 6 – 8 minuten, of tot ze bruin en knapperig zijn (zie Tip).

• Verhit de overige olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de varkensworstjes in 2 – 3 minuten rondom bruin. Dek de pan af en bak 4 – 6 minuten op middelhoog vuur. Keer regelmatig om. 

Tip: De croutons kunnen snel aanbranden. Let daarom goed op en schep regelmatig om.

Panzanella maken
3

• Snijd de pruimtomaat en tomaat in grove stukken. Halveer de cherrytomaten. Snijd het basilicum fijn.

Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie en witte balsamicoazijn.

• Meng de slamix, alle tomaten, het basilicum en de croutons met de dressing. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat tomaten rijk zijn aan het antioxidant lycopeen? Het beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Serveren
4
  • Verhit de koekenpan van de croutons opnieuw op middelhoog vuur.
  • Voeg de krieltjes en rode pesto toe en bak nog 1 minuut.
  • Verdeel de pesto-krieltjes en varkensworstjes over de borden. Serveer de panzanellasalade ernaast