Dip trio | muhammara, burrata dip & pesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Dip trio | muhammara, burrata dip & pesto

4 personen | met baguette

Brood met dips: de perfecte snack voor bij de borrel! De dips maak je helemaal zelf met verse ingrediënten.

Labels:
Veggie
Recept
Allergenen :
Walnoten
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten
Gerst
Rogge
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

3 stuk(s)

Rode puntpaprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

40 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

2 tl

Gerookt paprikapoeder

10 gram

Verse basilicum en oregano

1 bol(len)

Burrata

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

120 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

1 stuk(s)

Baguette

(Bevat Gerst, Rogge, Tarwe Kan bevatten Mosterd, Noten, Selderij, Sesamzaad, Soja, Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5767 kJ
Energie (kcal)1378 kcal
Vetten85.7 g
waarvan verzadigd24.6 g
Koolhydraten113 g
waarvan suikers14.5 g
Vezels10.9 g
Eiwitten34.2 g
Zout4.6 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kom
Rasp

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Halveer de puntpaprika's en verwijder de zaadlijsten. Schil de knoflookteen. 
  • Leg beiden op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Bak 10 - 15 minuten in de oven.
  • Hak de paprika, knoflook en walnoten fijn met een keukenmachine en meng met 2 tl komijn, 2 tl paprikapoeder, 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 el honing en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
2
  • Snijd de verse oregano en het basilicum fijn.
  • Voeg de burrata, de helft van de crème fraîche, het basilicum en de oregano toe aan een kom.
  • Meng goed en breng op smaak met peper en zout. 
3
  • Rasp de kaas.
  • Meng de pesto in een kom met de geraspte kaas en overige crème fraîche.
  • Breng op smaak met peper en zout.
4
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de baguette 5 - 6 minuten in de oven.
  • Snijd de baguette in dunne plakjes en serveer met de muhammara, burratadip en pestodip.