topBanner
Deluxe hotdog met Brandt&Levie Chimayworst

Deluxe hotdog met Brandt&Levie Chimayworst

op een briochebroodje met zuurkool en broccoli-slaw

Premium
Lees meer

.

Allergenen :EiMosterdMelk (inclusief lactose)NotenGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Vastkokende aardappelen

200 gram

Zuurkool

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Tomaat

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

100 ml

Biologische karnemelk

(BevatMelk (inclusief lactose))

200 gram

Broccolirijst

50 gram

Gedroogde cranberry's

20 gram

Geschaafde amandelen

(BevatNoten)

2 stuk(s)

Varkensworst met Chimay-kaas en gesmoorde ajuin

2 stuk(s)

Brioche broodje

(BevatMelk (inclusief lactose), Glutenbevattende granenKan bevattenEi, Noten, Lupine, Sesam, Soja)

50 gram

Augurken

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 tl

Mosterd

2 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4431 kJ
Energie (kcal)1059 kcal
Vetten58.0 g
waarvan verzadigd16.0 g
Koolhydraten99 g
waarvan suikers28.0 g
Vezels12 g
Eiwitten30 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Steelpan
Deksel
Kleine kom
Saladekom
Koekenpan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frieten van ½ tot 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 25 –40 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om.

2

Doe de zuurkool, inclusief vocht, in een steelpan met deksel. Verwarm de zuurkool op middelmatig vuur, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in hele kleine blokjes. Snipper de rode ui. Snijd de tomaat in plakken. Meng in een kleine kom 1/3 van de mayonaise met de mosterd. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

4

Meng de karnemelk, 1/3 van de mayonaise, de wittewijnazijn, de suiker en peper en zout naar smaak in een saladekom. Voeg de broccolirijst, de appel, de rode ui en de gedroogde cranberry's toe en meng goed. Bewaar de slaw tot gebruik in de koelkast.

5

Verhit een koekenpan met deksel, zonder olie, op middelmatig vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit vervolgens de overige olijfolie in dezelfde koekenpan met deksel en bak de varkensworst 2 - 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek de pan af en bak 8 - 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om. Leg ondertussen de brioche de laatste 2 - 3 minuten bij de frietjes in de oven.

6

Snijd de brioche open en besmeer met de mosterdmayonaise. Leg de worst op de brioche en garneer met de tomaat, de blokjes augurk en de zuurkool naar smaak. Serveer de hotdog met de broccoli-slaw, de frieten en de overige mayonaise. Garneer de slaw met het amandelschaafsel.