BestellenCadeaubon
Couscous met paneer
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Naanbrood met kruiden

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

75 gram

Volkoren couscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd)

½ stuk(s)

Rode paprika

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Paneer

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

20 gram

Gedroogde abrikozenstukjes

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad, Soja)

½ stuk(s)

Aubergine

40 gram

Geroosterde groentendip

Zelf toevoegen

175 ml

[Zoutarme] groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4086 kJ
Energie (kcal)977 kcal
Vetten27.2 g
waarvan verzadigd14.8 g
Koolhydraten130 g
waarvan suikers26.2 g
Vezels12.8 g
Eiwitten46.5 g
Zout2.8 g

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het naanbrood in repen van 2 cm breed en bak 2 – 3 minuten in de oven.
  • Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de coucous. Haal de pan van het vuur, voeg de couscous toe en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Roer de couscous los met een vork. 
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
2
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Breng de aubergine op smaak met peper en zout en bak deze samen met knoflook in 6  minuten gaar. Schep halverwege om. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Dep de paneer droog met keukenpapier en snijd in stukjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de paneer in 4 minuten lichtbruin. Breng op smaak met de helft van de Afrikaanse kruiden en peper en zout.
3
  • Meng de couscous met de overige Afrikaanse kruiden. 
  • Snijd de paprika in kleine blokjes. 
4
  • Verdeel de couscous over de kommen of diepe borden.
  • Verdeel de paneer, aubergine, abrikozenstukjes, geroosterde groentedip,  paprikabikjes en  naanreepjes over de couscous. (@P1 zodat je alle ellementen ziet zoaals op een bowl.