Couscous a la Caponata

Couscous a la Caponata

Allergens:
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Naan bread with herbs

(Contains Wheat May be present Milk)

75 g

Wholewheat couscous

(Contains Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard)

½ piece

Red bell pepper

½ piece

Garlic

100 g

Paneer

½ sachet(s)

African-inspired spice mix

20 g

Dried apricot pieces

(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame, Soy)

½ piece

Eggplant

40 g

Roasted vegetable dip

Not included in your delivery

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

Nutrition Values

Energy (kJ)2862 kJ
Calories684 kcal
Fat6.7 g
Saturated Fat1 g
Carbohydrate127.1 g
Sugar23.2 g
Dietary Fiber16.3 g
Protein22.1 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het naanbrood in repen van 2 cm breed en bak 2 – 3 minuten in de oven.
  • Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de coucous. Haal de pan van het vuur, voeg de couscous toe en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Roer de couscous los met een vork. 
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
2
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Breng de aubergine op smaak met peper en zout en bak deze samen met knoflook in 6  minuten gaar. Schep halverwege om. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Dep de paneer droog met keukenpapier en snijd in stukjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de paneer in 4 minuten lichtbruin. Breng op smaak met de helft van de Afrikaanse kruiden en peper en zout.
3
  • Meng de couscous met de overige Afrikaanse kruiden. 
  • Snijd de paprika in kleine blokjes. 
4
  • Verdeel de couscous over de kommen of diepe borden.
  • Verdeel de paneer, aubergine, abrikozenstukjes, geroosterde groentedip,  paprikabikjes en  naanreepjes over de couscous. (@P1 zodat je alle ellementen ziet zoaals op een bowl.