Chinese koolrolletjes met vegetarisch gehakt
met gebakken rijst
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
75 gram
Jasmijnrijst
75 gram
Vegan gehakt van De Vegetarische Slager
(Bevat Gerst, Soja)
½ stuk(s)
Knoflookteen
⅓ bosje(s)
Bosui
½ stuk(s)
Chinese kool
1 stuk(s)
Wortel
½ zakje(s)
Nasi-bami kruidenmix
1 zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
Zelf toevoegen
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook. Maak 3 bladeren per persoon los van de Chinese kool en bewaar apart. Snijd de overige Chinese kool fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Snijd de wortel in de lengte in kwarten en vervolgens in dunne plakjes.
Kook de apart gehouden bladeren van de Chinese kool 1 minuut in het kokend water, spoel daarna onder koud water en laat uitlekken in een vergiet. Voeg, nadat alle bladeren gekookt zijn, de rijst toe aan de pan en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen.
Weetje: Wist je dat Chinese kool rijk is aan calcium, foliumzuur en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op, zoals sterke botten en gezonde spieren door de calciumboost.
Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, het witte gedeelte van de bosui en de wortel toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg daarna de gesneden Chinese kool toe en bak 1 - 2 minuten. Mix in een kleine kom de sojasaus en de zoete Aziatische saus.
Voeg het vegan gehakt toe aan de wok of hapjespan en bak 2 - 3 minuten mee. Voeg vervolgens 2/3 van de saus toe, roer goed en laat 1 minuut mee opwarmen (zie Tip). Proef en breng op smaak met peper.
Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan 1/3 van de saus toe. Wie wil kan na het serveren naar smaak meer toevoegen.
Leg een blad van de Chinese kool op een plat bord, schep 1 à 2 el van de groentevulling in het midden van het blad en rol het blad op. Duw met een vinger de zijkanten van de rol naar binnen zodat er niets uit kan vallen. Herhaal dit voor elk blad. Dep de koolrolletjes goed droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de rolletjes 1 - 2 minuten langs elke kant. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Meng ondertussen de rijst en de nasi-bami kruidenmix in de wok of hapjespan met de overige vulling, bak nog 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel 3 rolletjes per persoon op het bord. Besprenkel met de overige saus en het groente gedeelte van de bosui. Serveer met de groenterijst.