
Chiapudding op 3 manieren
3x ontbijt voor 2 personen | met zomerfruit, appeltaart- en tropische topping
Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.
In 1 klap 3 dagen ontbijt voor 2 personen met dit heerlijke chiapuddingrecept. Saai? Alles behalve! Met 3 verschillende toppings begin je elke dag met een fris en fruitig ontbijtje dat lang vult.
Let op: dit recept bereid je de dag van tevoren.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
500 ml
Kokosmelk
2 el
Honing
10 gram
Kokosrasp
(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)
1 stuk(s)
Mango
1 stuk(s)
Appel
10 gram
Pecanstukjes
(Bevat Pecannoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
1 tl
Gemalen kaneel
20 gram
Pistachenoten
(Bevat Pistachenoten Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)
1 stuk(s)
Passievrucht
50 ml
Aardbeiensaus
125 gram
Blauwe bessen
100 gram
Chiazaad
(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)
Zelf toevoegen
100 ml
Water
Benodigdheden
Instructies
- Voeg aan een grote kom het chiazaad, de kokosmelk, 100 ml water en de honing toe en meng goed door tot er geen klontjes meer zijn (zie Tip).
- Laat 10 minuten rusten. Roer vervolgens nog eens goed door.
- Verdeel over 6 glaasjes. Houd ruimte over voor de toppings.
- Bewaar afgedekt in de koelkast en laat overnacht of tenminste 4 uur opstijven.
Tip: Is de kokosmelk (deels) gestold in de verpakking? Geen zorgen: knip het pakje open, roer de melk goed door of voeg toe aan een maatbeker en blend met de staafmixer glad.
- Hak de pistachenoten grof.
- Verdeel de aardbeiensaus over 2 glaasjes chiapudding.
- Leg hierop de blauwe bessen.
- Garneer met de pistachenoten.
- Snijd de appel in kleine blokjes. Meng in een kom de appel met 1 tl kaneel (zie Tip).
- Verdeel de appel en kaneel over 2 glaasjes chiapudding.
- Garneer met de pecanstukjes.
Tip: Probeer ook eens met gekaramelliseerde appel! Bak de appel in een koekenpan met 1 el roomboter in 4 – 5 minuten lichtbruin. Verhoog het vuur, voeg 1/2 el honing, 1 tl kaneel en de pecanstukjes toe en karamelliseer de appel 1 - 2 minuten.
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Verdeel het vruchtvlees van 1/2 mango over 2 glaasjes chiapudding (zie Tip).
- Halveer de passievrucht en schep het vruchtvlees op de mango.
- Bestrooi tot slot met kokosrasp.
Tip: Is er genoeg ruimte in de glaasjes? Gebruik dan de hele mango of serveer de rest er apart bij.