Speciaal ingrediënt in je box! De varkensworst van Brandt & Levie. Hier gaan ze voor kwaliteit. De varkens groeien op bij bevriende boeren op Nederlandse bodem.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Appel
1 stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Gele wortel
150 gram
Aardappelen
5 gram
Verse salie
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Varkensworst met cheddar en gestoofde rode ui
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Uienchutney
½ el
[Plantaardige] roomboter
25 ml
Zoutarme kippenbouillon
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in grove halve ringen. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in partjes. Halveer de wortels in de lengte en snijd in staafjes van 1 cm breed en 5 cm lang. Was de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Hak de salie grof.
Meng in een grote kom de aardappelen, wortels, ui en appel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip). Bereid de bouillon.
Tip: Om afwas te besparen kun je de aardappelen, groenten en appel ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met olijfolie, peper en zout.
Verdeel de groenten, aardappelen en appel over een bakplaat met bakpapier en bak 15 - 20 minuten. Schep om, voeg de salie toe en bak nog 15 - 20 minuten, of tot ze goudbruin kleuren.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de worst in 2 - 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 10 - 12 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om.
Voeg de uienchutney en de bouillon toe aan de koekenpan met worst. Breng aan de kook en laat 1 minuut pruttelen. Proef en breng op smaak met peper en zout indien nodig. Haal de pan van het vuur en houd afgedekt warm.
Serveer de aardappelen en groenten met de worst. Giet de jus erover.
Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem.