HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconChampignonrisotto Van Orzo
topBanner
Champignonrisotto van orzo

Champignonrisotto van orzo

Met knapperige walnoten en parmigiano reggiano

Popular
Lees meer

Vandaag maak je risotto. Niet met traditionele risottorijst, maar met orzo: een pastasoort die qua vorm op rijst lijkt. Het grote verschil: orzo is makkelijker te bereiden en staat binnen een mum van tijd op tafel.

Labels:VeggieOriginal
Allergenen :NotenGlutenTarweMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

4 stuk(s)

Bosui

400 gram

Kastanjechampignons

30 gram

Walnoten

(BevatNotenKan bevattenNoten, Pinda's, Sesamzaad)

170 gram

Orzo

(BevatGluten, TarweKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Eieren)

50 gram

Geraspte parmigiano reggiano

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2887 kJ
Energie (kcal)690 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd11.8 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers6.4 g
Vezels8 g
Eiwitten27 g
Zout2.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de groentebouillon. Snipper de ui en snijd de bosui in fijne ringen. Snijd de kastanjechampignons in kwarten. Hak de walnoten grof en rasp de helft van de parmigiano reggiano met een fijne rasp.

2

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut op middelmatig vuur.

3

Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

4

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan en bak de kastanjechampignons 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bosui toe en bak nog 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

5

Voeg, wanneer de orzo klaar is, de kastanjechampignons en de bosui toe aan de orzo. Roer de geraspte parmigiano door de orzo en verwarm, al roerend, 2 minuten op middelhoog vuur.

6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de walnoten en rasp de overige parmigiano over het gerecht.