
Camembert uit de oven
met rozemarijn, pikante uienchutney en walnoten
Labels:
Veggie
•Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
•Walnoten
•Tarwe
•Gerst
•Rogge
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd5 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingredienten
/ Voor 2 personen
240 gram
Camembert
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 takje(s)
Verse rozemarijn
1 stuk(s)
Knoflookteen
20 gram
Walnootstukjes
(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
40 gram
Pikante uienchutney
2 stuk(s)
Witte demi-baguette
(Bevat Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)
Zelf toevoegen
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Honing
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Ovenschaal
Instructies
1
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Verwijder de verpakking en leg de camembert in een kleine ovenschaal met de gekerfde kant naar boven.
- Kerf met een scherp mes een ruitpatroon in de bovenkant van de kaas tot 2 cm van de rand (zie Tip).
- Snijd de knoflook in dunne plakjes en ris de blaadjes van de rozemarijn.
Tip: Als je de ruit te ver doorsnijdt, smelt de camembert te erg door.
2
- Verdeel de knoflook en rozemarijnblaadjes in de sneetjes die je in de camembert hebt gemaakt.
- Verdeel de walnootstukjes over de kaas en besprenkel met 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el honing.
3
- Bak de camembert en de baguettes 8 - 10 minuten.
4
- Haal de baguette uit de oven en snijd in dunne plakjes. Serveer samen met de pikante uienchutney bij de camembert.
- Breng de camembert op smaak met peper en zout.