Caesar-stijl maaltijdsalade met gegrilde kip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Caesar-stijl maaltijdsalade met gegrilde kip

2 porties | met avocado, ontbijtspek en parmigiano reggiano

Labels:
Recept
Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Gerst
Haver
Rogge
Sesamzaad
Soja
Tarwe
Mosterd
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 head

Romaine

100 gram

Italiaans gemarineerde kipfiletreepjes

4 plak(ken)

Ontbijtspek

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Avocado

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Volkoren ciabatta

(Bevat Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)

80 gram

Caesardressing

(Bevat Mosterd, Vis, Eieren, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Schaaldieren, Selderij, Sesamzaad, Soja, Sulfiet, Gluten, Noten)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3071 kJ
Energie (kcal)734 kcal
Vetten53.4 g
waarvan verzadigd18.1 g
Koolhydraten23.3 g
waarvan suikers4.9 g
Vezels8.4 g
Eiwitten38.3 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Steelpan
Grillpan
Saladekom

Instructies

1
  • Breng ruim water aan de kook in een steelpan. Voeg zodra het water kookt de eieren voorzichtig toe. 
  • Kook de eieren in 8 - 10 minuten medium hard. 
  • Laat de eieren schrikken onder koud water.
  • Pel de eieren en snijd in kwarten. 
2
  • Hak de romaine sla grof. 
  • Snijd de tomaat doormidden. Snijd vervolgens in plakjes. 
  • Halveer de avocado en verwijder de schil en pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes. 
  • Snijd het ontbijtspek in grote reepjes. Snijd de ciabatta in kleine blokjes. 
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een grillpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak in 6 - 8 minuten gaar. 
  • Haal de kip uit de pan. Voeg het ontbijtspek toe en bak in 4 - 5 minuten knapperig. 
  • Haal het ontbijtspek uit de pan. Voeg 1 el olijfolie toe aan de pan en voeg de ciabatta toe. 
  • Bak de ciabatta in 5 - 7 minuten knapperig. Breng op smaak met peper en zout. 
4
  • Voeg de sla, tomaat en avocado toe aan een saladekom. 
  • Voeg de dressing toe en meng goed. 
  • Voeg de kip, het ei en het ontbijtspek toe en garneer met de zelfgemaakte croutons.
  • Rasp de parmigiano reggiano grof. Garneer de salade met de kaas.