HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBulgur Linzensalade Met Avocado, Blauwe Kaas En Amandelen
topBanner
Bulgur-linzensalade met avocado, blauwe kaas en amandelen

Bulgur-linzensalade met avocado, blauwe kaas en amandelen

Lees meer

Bulgur-linzensalade gecombineerd met zachte avocado en een krachtige kaas. Heerlijk met geroosterd amandelschaafsel en rode ui uit de oven. Little-gem is een stevige slasoort waardoor de bladeren weerstand kunnen bieden tegen de warmte van de bulgur en linzen, en niet slinkt.

Labels:PittigVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
2
4
6
8
10
12
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
2
4
6
8
10
12

30 gram

Groene linzen

45 gram

Bulgur

(BevatGlutenbevattende granen)

½ gram

Rode ui

10 gram

Amandelschaafsel

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

½ stuk(s)

Avocado

1 stuk(s)

Little gem

40 gram

Danablu

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)0 kJ
Energie (kcal)803 kcal
Vetten51.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers6.0 g
Vezels21 g
Eiwitten26 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg vervolgens de linzen toe en kook, afgedekt, 25 minuten zachtjes op middelhoog vuur. Voeg na 10 minuten de bulgur toe. Giet daarna als dat nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snijd ondertussen de rode ui in fijne halve ringen en meng met de olijfolie op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met het amandelschaafsel en bak 10 minuten in de oven.

3

Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de little gem fijn en bewaar de little gem in een saladekom.

4

Voeg de bulgur, linzen, de avocado en de helft van de dana blue toe aan de saladekom. Breng op smaak met de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, peper en zout.

5

Verdeel de salade over de borden. Verdeel de rode ui en amandelschaafsel erover en garneer met de overige dana blue.