Bulgogi biefstukreepjes met rijst en zoetzure groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgogi biefstukreepjes met rijst en zoetzure groenten

Bulgogi biefstukreepjes met rijst en zoetzure groenten

met Koreaanse-stijl saus en gekookt ei

Bulgogisaus is zoet en hartig met de smaken van peer, gember en knoflook. Het is een belangrijk ingrediënt bij het bereiden van Koreaans BBQ-rundvlees.

Allergenen :
Sulfiet
Tarwe
Sesamzaad
Vis
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

35 gram

Bulgogisaus

(Bevat Sulfiet, Tarwe, Sesamzaad, Vis, Soja)

100 gram

Biefstukreepjes

1 stuk(s)

Ei

75 gram

Jasmijnrijst

½ stuk(s)

Komkommer

½ zakje(s)

Zwart sesamzaad

(Bevat Sesamzaad)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Wittekool en wortel

0.12 snufje

Chilivlokken

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Wittewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)676 kcal
Energie (kJ)2827 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers17 g
Vezels3.1 g
Eiwitten35 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de biefstukreepjes uit de koelkast. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Voeg na 5 - 6 minuten de eieren toe en kook ze halfzacht. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Laat de eieren schrikken in koud water. Meng ondertussen in een kom de biefstukreepjes met de sesamolie en de sojasaus. Laat even staan, zodat de smaken kunnen intrekken.

Tip: Het best kun je de biefstukreepjes al dertig minuten tot een uur van tevoren uit de koelkast halen. Dan zijn ze ook vanbinnen op temperatuur en krijg je een malser resultaat.

Snijden
2

Snijd de komkommer in plakken. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de wittekool en wortel in een kom met een snufje zout en per persoon: 1/2 el suiker en 1 el wittewijnazijn. Laat staan tot serveren.

Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Roerbakken
3

Verhit, wanneer de rijst en eieren nog 5 minuten moeten koken, 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg de bulgogisaus, de chilivlokken en de biefstukpuntjes met marinade toe en roerbak 2 - 4 minuten.

Tip: Let op: de chilivlokken zijn erg pittig! Houd je daar niet van of eten er kinderen mee? Begin dan met ½ tl chilivlokken per persoon en proef voordat je meer toevoegt, of laat de chilivlokken achterwege.

Serveren
4

Verdeel de rijst over diepe borden. Schep de biefstukpuntjes met de saus erover. Pel het ei en snijd doormidden. Leg het gehalveerde ei op het bord. Schep de wortel en wittekool ernaast. Leg de komkommerschijfjes erbij. Garneer met het zwarte sesamzaad.