Bulgogisaus is zoet en hartig met de smaken van peer, gember en knoflook. Het is een belangrijk ingrediënt bij het bereiden van Koreaans BBQ-rundvlees.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
70 ml
Bulgogi saus
(BevatGluten, Tarwe, Soja, Sesamzaad)200 gram
Biefstukreepjes
2 stuk(s)
Ei
(BevatEi)150 gram
Jasmijnrijst
1 stuk(s)
Komkommer
5 gram
Sesamzaad
(BevatSesamzaadKan bevattenNoten, Pinda's)20 ml
Sojasaus
(BevatSoja, Glutenbevattende granen)1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Wittekool en wortel
⅓ tl
Chilivlokken
10 ml
Sesamolie
(BevatSesamzaad)1 el
Zonnebloemolie
2 el
Wittewijnazijn
1 el
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Haal de biefstukreepjes uit de koelkast. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Voeg na 5 - 6 minuten de eieren toe en kook ze halfzacht. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Laat de eieren schrikken in koud water. Meng ondertussen in een kom de biefstukreepjes met de sesamolie en de sojasaus. Laat even staan, zodat de smaken kunnen intrekken.
Snijd de komkommer in plakken. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de wittekool en wortel in een kom met een snufje zout en per persoon: 1/2 el suiker en 1 el wittewijnazijn. Laat staan tot serveren.
Verhit, wanneer de rijst en eieren nog 5 minuten moeten koken, 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg de bulgogisaus, de chilivlokken en de biefstukpuntjes met marinade toe en roerbak 2 - 4 minuten.
Verdeel de rijst over diepe borden. Schep de biefstukpuntjes met de saus erover. Pel het ei en snijd doormidden. Leg het gehalveerde ei op het bord. Schep de wortel en wittekool ernaast. Leg de komkommerschijfjes erbij. Garneer met het zwarte sesamzaad.