BestellenCadeaubon
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Brownies met cheesecake

Brownies met cheesecake

+/- 9 stuks | Bak het zelf met verse ingrediënten

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Kies deze week voor brownies met frambozen en kokos.

Allergenen :
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1.14 gram

Boerencakemix

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Soja, Lupine, Gluten, Pinda's, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

15 ml

Water

el

Bruine basterdsuiker

8 gram

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)132 kJ
Energie (kcal)32 kcal
Vetten3.3 g
waarvan verzadigd2.1 g
Koolhydraten0.5 g
waarvan suikers0.2 g
Vezels0 g
Eiwitten0.1 g
Zout0 g

Benodigdheden

Bakpapier
Kom
Kleine kom
Mixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de boter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Haal de roomkaas uit de koelkast. Laat beide op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een bakblik van 20x20 cm met bakpapier (zie Tip).

Tip: Heb je geen bakblik in huis? Gebruik dan een vierkante ovenschaal.

Beslag mixen
2
  • Mix in een grote kom de cakemix met 80 ml water, de boter en 2 eieren tot een egaal beslag (zie Tip). Dit vormt het brownie beslag.
  • Bewaar het eigeel van 2 overige eieren. Dit doe je door de eierschaal in twee delen te breken. Giet de eierdooier van de ene eierschaal naar de andere. Wanneer je enkel je eigeel overhoudt, giet die in een kleine kom. Herhaal dit nog een keer.
  • Mix in een andere kom eerst de roomkaas tot een luchtig geheel.
  • Voeg hierna de twee eierdooiers en suiker toe en meng goed. Dit vormt het cheesecake beslag.

Tip: Heb je een (hand)mixer? Mix het beslag dan 4 minuten met een vlindergarde.

Bakvorm vullen
3
  • Giet het brownie beslag in het bakblik met bakpapier. Zorg dat de volledige bodem bedekt is.
  • Voeg per eetlepel verschillende hoopjes van het cheesecake beslag toe op het oppervlak.
  • Neem een lepel en maak vloeiende bewegingen door de twee beslagen om een marble effect te verkrijgen.
  • Bak de brownie 25 - 30 minuten in de oven. De brownie is klaar wanneer er barstjes in de bovenkant komen.
Serveren
4

Haal de brownie uit de oven (zie Tip) en laat 20 minuten afkoelen. Snijd in circa 9 stukken en schep ze één voor één uit het bakblik.

Tip: Gebruik een satéprikker om te controleren of de brownie gaar is. De brownie mag nog plakkerig zijn vanbinnen. Is het deeg nog te vloeibaar? Bak de brownie dan nog enkele minuten.