Broodje hamburger met labne en witte kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje hamburger met labne en witte kaas

Broodje hamburger met labne en witte kaas

met aardappelparten en gegrilde groenten

Met labne, een verse kaas gemaakt van uitgelekte yoghurt, geef je een frisse draai aan deze smaakvolle burger.

Labels:
Familie
Allergenen :
Eieren
•Tarwe
•Sesamzaad
•Soja
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Half-om-half hamburger

(Bevat Eieren, Tarwe Kan bevatten Selderij, Soja, Mosterd)

1 stuk(s)

Wortelbroodje

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja Kan bevatten Noten, Selderij, Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Mosterd)

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

100 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Aubergine

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

20 gram

Labne

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3605 kJ
Energie (kcal)862 kcal
Vetten51.2 g
waarvan verzadigd18.1 g
Koolhydraten61.8 g
waarvan suikers10.9 g
Vezels11.9 g
Eiwitten33.7 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

•Grote kom
•Bakplaat met bakpapier
•Hapjespan met deksel
•Kom
•Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappel en snijd in parten. Meng in een grote kom de aardappelparten met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de parten over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Bakken
2

Snijd de aubergine in plakken van 1/2 cm dik. Snijd de paprika in repen. Meng in dezelfde grote kom de Midden-Oosterse kruiden met 1 el olijfolie per persoon. Voeg de paprika en aubergine toe aan de kom en meng tot alle groenten bedekt zijn met de kruiden. Verdeel de aubergine en paprika over een tweede bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met peper en zout. Bak de laatste 20 - 22 minuten met de aardappelparten mee in de oven. Bak de broodjes de laatste 2 minuten ook mee in de oven.

Ui snijden
3

Snijd de ui in dunne halve ringen.

Weetje: De rode ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

Burgers bakken
4

Verhit een koekenpan met 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur en bak de burgers samen met de ui 2 - 3 minuten aan elke kant. Verkruimel de witte kaas in een kom (zie Tip).

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de witte kaas. De overige kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of je boterham mee garneren.

Hamburger maken
5

Snijd de broodjes open. Besmeer het broodje met labne. Leg hierop de rode ui. Beleg het vervolgens met een paar aubergineplakjes en een paar paprikarepen. Leg hierop de burger. Verdeel de helft van de witte kaas over de burgers. Vouw het broodje dicht.

Serveren
6

Leg de hamburgers op de borden. Leg de overige groenten ernaast en verdeel de overige witte kaas erover. Serveer met de friet en de overige labne (zie Tip).

Tip: Houd je van veel saus: meng dan 1 el mayonaise per persoon door de labne.