Broodje hamburger met Italiaanse twist
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje hamburger met Italiaanse twist

Broodje hamburger met Italiaanse twist

met tomatensalsa en basilicummayonaise

Met basilicumcrème en grana padano geef je deze burger een Italiaanse twist. Zet je tanden in het knapperige broodje en waan je voor even in Italië. Buon appetito!

Allergenen :
Rogge
Tarwe
Mosterd
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Rustieke pistolet

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

8 ml

Basilicumcrème met citroen

1 stuk(s)

Meatier-burger

(Bevat Mosterd Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad)

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

40 gram

Rucola

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2983 kJ
Energie (kcal)713 kcal
Vetten58.6 g
waarvan verzadigd19.4 g
Koolhydraten12.7 g
waarvan suikers4.1 g
Vezels4.2 g
Eiwitten28.8 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bak het broodje 8 - 10 minuten. 
  • Snijd de tomaten in kleine blokjes. 
  • Snipper de helft van de ui zeer fijn en snijd de rest in halve ringen. 
  • Pers de knoflook of snijd fijn.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Burger bakken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de burger samen met de uienringen 3 – 5 minuten per kant, of tot de burger gaar is.
  • Strooi in de laatste minuut de helft van de grana padano-vlokken over de burger.
Salsa en mayo maken
3
  • Meng ondertussen in een kom de fijngesneden ui, de tomatenblokjes en de knoflook met per persoon: 1 el extra vierge olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn.
  • Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.
  • Meng in een kleine kom 1 el mayonaise per persoon met de basilicumcrème.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de grana padano en meng maar de helft van de extra vierge olijfolie door de tomatensalsa.

Serveren
4
  • Snijd het broodje open en besmeer met de basilicummayonaise.
  • Leg de burger erop en bedek met 3 el tomatensalsa per persoon en een beetje van de rucola.
  • Meng de overige rucola met de rest van de tomatensalsa en serveer ernaast.
  • Garneer de salade met de overige grana padano-vlokken.