Briochebroodje met eiersalade en garnalen
Briochebroodje met eiersalade en garnalen

Briochebroodje met eiersalade en garnalen

2 porties | met bieslook en paprikamayonaise

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen. Door de eieren krijg je met dit broodje een goede dosis vitamine D binnen. De garnalen en het briochebroodje maken het ook nog eens extra lekker!

Tags:
Recipe
Allergens:
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

2 piece

Brioche bun

100 g

Brown shrimp

75 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

1.98 teaspoon

Ground paprika

10 g

Fresh chives

4 piece

Egg

Not included in your delivery

1 teaspoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Energy (kJ)2735 kJ
Calories654 kcal
Fat49 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate28 g
Sugar4 g
Dietary Fiber2.5 g
Protein24 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lidded saucepan
Tall-Sided Pan
Bowl

Cooking Steps

1

De kookinstructies vind je op de meegeleverde receptkaart.

2
  • Verhit 1 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Snijd het briochebroodje doormidden en leg met de snijkant naar beneden in de pan. Verlaag het vuur en bak in 3 - 5 minuten krokant.
3
  • Hak de bieslook fijn en pel de eieren.
  • Prak 3 eieren met een vork in een kom. Meng met de garnalen, 2/3 van de mayonaise, 1 tl paprikapoeder, 1 tl wittewijnazijn en de helft van de bieslook. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een andere kom de overige mayonaise met 1 tl paprikapoeder en 1 el water.
  • Snijd het overige ei in plakjes ter garnering.
4
  • Beleg het broodje met de eiersalade.
  • Verdeel de plakjes ei over de broodjes. Besprenkel met de paprikamayonaise en garneer met de bieslook.
  • Breng op smaak met peper en zout.